Mireasa de imprumut

Data si locatia

ultimul eveniment a fost pe 28 ian 2018
momentan nu sunt programate alte evenimente

Dacă avem o mătușă înseamnă că avem și o moștenire. Dacă avem o moștenire avem și un nepot care să o primească. Rețeta e simplă, dar condițiile în care mătușa își va acorda averea sunt complicate. Cel puțin pentru tânărul Julius, nepriceput în tainele cuceririi unei viitoare logodnice, dar hotărât să „cucerească” grațiile mătușii.

Florina Cercel în rolul Eufemiei este pe cât de dulce, pe atât de vigilentă, de pragmatică. Așa cum îi spune și numele, ea folosește eufemisme pentru toate „nenorocirile” relaționale ce se întâmplă în jurul ei. Sebastian Bălășoiu în rolul lui Julius este pe cât de naiv și de neajutorat, pe atât de descurcăreț când lucrurile scapă complet de sub control. Se face aproape invizibil și iese basma curată. Karin Vinge interpretată de Ioana Farcaș este imaginea femeii foarte bine organizate, dar care pusă într-o situație ambiguă și fără ieșire, încearcă să fie la înălțimea așteptărilor. Pe muchia prăpastiei dintre propriul logodnic și pretențioasa mătușă, rolul Ioanei Farcaș nu poate fi decât unul de un comic absolut. Ana Maria Carablais este cu adevărat întruchiparea personajului Julieta. Proaspătă, naivă, curioasă, cu privire pierdută, visătoare, îndrăgostită de frumos, ea apare și dispare din scenă ca o boare. Se fâstâcește, dar știe să pună și piciorul în prag la momentul oportun. Cristian Olaru este un Harald Engberg gelos, cu nervii întinși la maxim mereu, cu mișcări precise și posibil „mortale”. Paradoxal este că poate fi îmblânzit ușor.

Astfel, datorită complexității jocului celor cinci actori, fiecare personaj are o dublă personalitate, de unde, bineînțeles, se nasc nenumăratele situații amuzante, cărora spectatorii nu le pot face față decât izbucnind în râs.

Regia: Răzvan POPA
Scenografia: Mc RANIN
Florina CERCEL – Mătușa Eufemia
Sebastian BĂLĂȘOIU – Julius Jullen
Ioana FARCAȘ – Karin Vinge
Ana Maria CARABLAIS – Julieta Jonsson
Cristian OLARU – Harald Engberg
Caseta tehnică:
Regia tehnică: Mircea Macarie
Lumini: Adrian Dragomir
Sunet: Cătălin Buzea
Croitorie: Georgeta Brânzea
Costumieră: Georgeta Pleșa
Recuziter: Eduard Ștefan
Mașiniști: Teofil Diaconeasa și Dan Grigorescu

Distribuie aceasta pagina

)