Bilete la Mari compozitori rusi

Data si locatia

ultimul eveniment a fost pe 06 mar 2020
momentan nu sunt programate alte evenimente

Vineri, 6 martie 2020, ora 19
Casa de Cultură a Studenților
Concert simfonic
Mari compozitori ruși
Dirijor: Horia Andreescu 
Solistă: Soo-Hyun Park, vioară (Coreea de Sud)

Piotr Ilici Ceaikovski
Uvertura-fantezie Romeo și Julieta
Alexander Glazunov
Concertul pentru vioară și orchestră în la minor, op. 82
Piotr Ilici Ceaikovski
Capriciul italian, op. 45
Uvertura solemnă Anul 1812, op. 49

Așa cum ne-a obișnuit în stagiunile anterioare – când a realizat Seria Brahms-Schumann și Integrala concertelor și simfoniilor de Beethoven -, maestrul Horia Andreescu revine la Iași cu o nouă serie de concerte, reunite sub titulatura Mari compozitori ruși. Dacă în primul program ați putut asculta Concertul nr 2 pentru pian și orchestră de Serghei Rahmaninov și Simfonia a V-a de Piotr Ilici Ceaikovski, vă propunem în continuare Concertul pentru vioară de Alexander Glazunov și trei lucrări din creația ceaikovskiană: Uvertura-fantezie „Romeo și Julieta”, Capriciul italian, op. 45 și Uvertura solemnă „Anul 1812”, op. 49.
Maestrul Horia Andreescu este dirijor principal al Filarmonicii „George Enescu” din București și întreține o relație specială cu cea mai importantă instituție muzicală a țării încă de la debutul său din anul 1987. Până în 2010, pentru mai bine de 18 ani, a fost Directorul Artistic și Dirijorul Șef al Orchestrelor și Corurilor Radio România. În anii ‘80 și ‘90 a fost dirijor invitat Permanent al unor importante ansambluri germane: Orchestra Radio din Berlin, Filarmonica din Dresda și Capela de Stat din Schwerin.
De-a lungul timpului a condus ansambluri de excepție precum Orchestra Gewandhaus din Leipzig, Capela de Stat din Berlin, Opera Comică din Berlin, Orchestra Simfonică din Londra, Filarmonica Regală din Londra, Orchestra Națională a Rusiei, Orchestra Simfonică BBC Scotland, orchestrele simfonice din Viena, Ierusalim, Rejkiavik, Alabama și Taipei, orchestrele radio din Viena, Leipzig, Hamburg, Köln, Copenhaga, Madrid, Katowice, Sofia și Ljubljana, cele trei ansambluri ale Radioului Olandez, orchestrele filarmonice din Amsterdam, Stuttgart, Budapesta, Johannesburg, Wrocław și Nagoya, orchestrele de cameră din Viena, Israel și Olanda, Orchestra Arenei din Verona, Collegium Musicum Copenhaga și ansamblul Modern din Frankfurt.

Născută în Seul, violonista Soo-Hyun Park a studiat la Universitatea de Muzică din Viena cu prof. Dora Schwarzberg.
Este laureata concursurilor internaționale „Carl Nielsen”, „Concours de Genève”, „Johannes Brahms”, „Fritz Kreisler”, „Citta di Brescia”, „Viotti” atât în postura de solistă, cât și ca membră a Cvartetului ”Abel”.
În prezent, este preocupată de muzica de cameră pe care o aprofundează împreună cu Johannes Meissl (Cvartetul „Artis”), sau cu Pierre Amoyal la „Mozarteum” din Salzburg.

Distribuie aceasta pagina

Newsletter @ Bilete.ro

Oferte exclusive si o editie saptamanala cu cele mai noi evenimente.