Bilete la Mágnás Miska

Data si locatia

ultimul eveniment a fost pe 14 iun 2019
momentan nu sunt programate alte evenimente

MÁGNÁS MISKA – évadzáró előadás
Átdolgozta: Kaszó Elek – Békeffi István

A Csíki Játékszín június 14-én, pénteken 19 órától évadzáró előadásként Szirmai Albert-Bakonyi Károly-Gábor Andor: Mágnás Miska című operettjét játssza. A csíki társulat az ünnepi huszadik évadát zárja az idén legtöbbet játszott előadásával.
Az est végén kihirdetik a közönségszavazatok eredményeit, fény derül, hogy mely előadásokat és alakításokat kedvelte a közönség az évadban. A hagyományokhoz híven odaítélésre kerülnek a társulat belső díjai, a Hunyadi László-díj, a Kulissza-gyűrű valamint a közönségdíjak. Búcsúztassák a 20. évadot a Csíki Játékszínnel!

Szirmai Albert-Bakonyi Károly-Gábor Andor: MÁGNÁS MISKA
Átdolgozta: Kaszó Elek – Békeffi István
operett
Az ismerten felcsendülő operett dalok mellett, a hétköznapi együttélés törvényszerűségeinek ellentmondó, megmagyarázhatatlan érvényességű társadalmi hierarchia csúcsának hatalma is valós jelenség. Baracs István vasúti mérnök érdekellentétbe kerül a közeli nemesi birtokon élő Korláthy gróffal, aki józan eszének ellentmondó, rangjánál fogva mégis jogosnak hitt igényt formál a falu számára épülő vasútra. Baracs és Korláthy grófkisasszony ismeretlenül egymásba szeretnek, ám a kastélyban áthidalhatatlannak tűnő szándék tátong közöttük, melyet a gróffal való ellentét csak súlyosbít.
Egy letűnt kor abszurditásig fajuló társadalmi különbségeit teszi nevetségessé Mágnás Miska története, melyben egy egyszerű lovász minden különösebb nehézség nélkül, nemeseket megtévesztő hitelességgel- tigrisvadász grófnak adja ki magát. A szerepjáték egyszerűbb, mint gondolnánk. A látszat győz, az igazi tigrisvadász érkezéséig. A lelepleződés és a botrány-, ahogyan a szerencsés befejezés is – elkerülhetetlen.
Az előadás a budapesti Hartai Zenei Ügynökség hozzájárulásával jött létre.
Az előadás a Magyar Kormány, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósult meg.
Szereplők: KORLÁTHY: Fülöp Zoltán; KORLÁTHYNÉ: Márdirosz Ágnes; ROLLA: Bokor Andrea / Gábor Szidónia; NAGYMAMA: Ráduly Beáta; PIXI: Bende Sándor; MIXI: Kosztándi Zsolt; BARACS: Bilibók Attila; MISKA: Puskás László; MARCSA: Sándor Anna; LEOPOLD: Pap Tibor; TASZILÓ: Keresztes Szabolcs
Kórus: Adorján Attila, Balázs Bécsi Eszter, Baliga Anita, Fazakas Tamás, Gábor Margit, Gábor Szidónia, Görbe Norbert, Ilyés Klaudia, Juhász Ernő, Krizbai Imre, László Mária, Mosoly Tibor, Nagy Blanka, Sándor Sarolta.
Zenekar: Bene Zoltán – billentyű; Boldizsár Szabolcs – fuvola; Hompoth Arthur-Norbert – perkució; Ráduj Gábor – zongora; Szőgyör Árpád – nagybőgő; Veress Csaba Levente - hegedű.
Rendező: Kányádi Szilárd
Koreográfus: Györfi Csaba
Koreográfus asszisztens: Zaiba Anikó
Zenei vezető: Bene Zoltán
Díszlet- jelmeztervező: Kelemen Kata

Distribuie aceasta pagina

Newsletter @ Bilete.ro

Oferte exclusive si o editie saptamanala cu cele mai noi evenimente.