LILLY DRUMEVA O’REILLY

Data si locatia

ultimul eveniment a fost pe 11 dec 2018
momentan nu sunt programate alte evenimente

LILLY DRUMEVA O’REILLY revine in Bucuresti pentru un concert intim, cat se poate de cald si de simplu, ca un colind „la gura sobei”.

Pe 11 decembrie, de la ora 20, cantautoarea si jurnalista din Bulgaria va aduce piese ( proprii sau culese de ea de pe diferite meridiane) inspirate de Sarbatorile de iarna pe care le va interpreta in franceza, spaniola, engleza, rusa, germana, finlandeza, sarba, bulgara si... romana.

Lilly este fondatoarea şi forţa motrice a primei trupe country din Bulgaria - ” Lilly of the West” – cu activitate neintrerupta timp de peste 20 de ani.

Impreuna cu aceasta trupa, singura sau in alte formule, Lilly are deja 10 albume editate si distribuite in Bulgaria si nu numai, la care a contribuit atat componistic (muzica & text) cat si interpretativ: voce, chitara, mandolina, vioara.

10 albume in care si-a etalat pasiunea pentru genurile country, bluegrass, jazz şi swing.

https://www.youtube.com/watch?v=mcmo99FA6JY

Dar, dincolo de activitatea artistica intrinseca, Lilly considera o misiune de onoare din a promova stilul country in Bulgaria şi în străinătate, fiind membru al Board-urilor Asociaţiei Europene de Muzica Bluegrass (EBMA), Asociaţiei Internaţionale de Muzica Bluegrass (IBMA) şi Asociaţiei de Muzica Country din Nashville.

https://www.youtube.com/user/LillyDrumeva

În plus, Lilly Drumeva este cunoscută deja publicului ca jurnalist. După ce în anul 2001 a avut contact cu trustul BBC, ea a descoperit cealalta pasiune a ei: jurnalismul.

Si, urmandu-si instinctul, a ajuns la „Retro Radio” şi Radio „Horizont” (unde a lucrat împreună cu legenda Toma Sprostranov) iar mai tarziu s-a angajat la „Radio Sofia”, unde a creat două emisiuni ( dintre care una complet dedicata muzicii country).

Astăzi vocea ei poate fi auzită în eterul Radioului Naţional Bulgar iar fanii televiziunii o pot întălni la BBT, urmarindu-i emisiunile” In the mood of Lilly”.

In toţi aceşti ani dedicati muzicii, Lilly Drumeva s-a dovedit a fi nu doar unul dintre principalii promotori ai muzicii bluegrass şi country pe teritoriul Bulgariei ci si un indrumator muzical pentru tinerele talente pasionate de aceste două stiluri de muzică, ea neezitand sa ofere lectii celor interesati.

https://www.youtube.com/watch?v=ijOSfNaTqV8

Dovada eforturilor ei o fac numeroasele emisiuni şi publicaţii avand ca subiect muzica preferata (country sau blues) din media bulgara şi/sau internaţionala. (Zeitgeist magazine, Top-Marea Britanie, Bluegrass Unlimited - SUA, Bluegrass & more, E-magazine – Scoţia).

Cea mai recenta preocupare a artistei – jurnaliste o constituie organizarea la Sofia a unicului festival “boutique”destinat cantautorilor folk din Europa. In acest sens, déjà a ascultat si promovat in propriile emisiuni albumele cantautorilor descoperiti in drumurile sale.

Video

Distribuie aceasta pagina