de Marin Sorescu
traducere literară din limba română în limba japoneză: Mayo Nishiike și Florin Grancea
dramaturg: Durian Sukegawa
Spectacol prezentat în limba japoneză, cu traducere în limbile română și engleză
Regie: Silviu Purcărete
Muzică originală: Vasile Șirli
Scenografie și light design: Dragoș Buhagiar
Distribuția:
One-man show Kuranosuke Sasaki (în rolul „Iona”)
Și: Veronica Arizancu, Liviu Vlad, Eduard Pătrașcu
Producător general: Constantin Chiriac, Junko Suzuki
Asistență regie: Mariana Cămărășan, Sanda Anastasof, Kyle Yamada
Consultant artistic și traducere simultană: Ritsuko Kato
Management proiect: Claudia Maior, Minako Naito
Coordonatori marketing: Violeta Buduleci, Naomi Yoshida, Shinobu Kuroda
Co-producție Teatrul Național Radu Stanca Sibiu și Tokyo Metropolitan Theatre
durată: 1h 20 min.
recomandare de vârstă: 12+
Literatura lui Marin Sorescu este nu numai un punct de referință al culturii autohtone, ci un adevărat patrimoniu lingvistic și stilistic care sintetizează câteva dintre cele mai speciale dimensiuni ale sufletului românesc. Această specificitate atât de distinctivă și de recognoscibilă a scrierilor sale, în care hazul de-a necazul se întrepătrunde cu observația precisă asupra condiției umane, atinge un apogeu în minunata piesă-metaforă „Iona” care, cu siguranță, grație talentului lui Silviu Purcărete, va fi un adevărat miracol spectacular. „Catedrala sufletului” este o declarație de iubire adusă deopotrivă spiritualității românești și modalităților prin care istoria acestui popor a încercat să găsească un echilibru în împăcarea cu universul și natura, precum și frumuseții și rafinamentului culturii japoneze pe care Silviu Purcărete o va prelucra cu bine-cunoscuta lui precizie de estet. Această adaptare nonconformistă a piesei semnate de Marin Sorescu are, prin urmare, suflul unei experiențe existențiale universale, invitând publicul din toate colțurile lumii să intre într-o comuniune spirituală care să ne apropie de energiile primare ale naturii în care se manifestă divinitatea însăși. Ne pregătim de un regal teatral cu totul special, de un dialog intercultural care aduce laolaltă două spații pe cât de diferite, în aparență, pe atât de similare în simțire, dar și de un eșafodaj spectacular de excepție pe care vă invităm să-l descoperiți cu inima deschisă, în speranța de a regăsi aceeași liniște și stare de grație resimțită în fața frumuseții pure a naturii.
Kuranosuke Sasaki – scurtă biografie
Născut în Kyoto. A fost membru fondator al companiei de teatru studențesc, „Planet Pistachio” și principalul lor actor. După ce a părăsit compania în 1998, s-a mutat la Tokyo și și-a dezvoltat cariera în diverse domenii, apărând în numeroase spectacole de teatru, film și televiziune. Cele mai importante apariții ale sale sunt: Teatru – rol principal în „Avarul” (de Molière, regia Silviu Purcărete), „Leul în iarnă” (de James Goldman), „Richard III” (de Shakespeare, regia Silviu Purcărete), „Bent” (de James Sherman), „Macbeth” (de Shakespeare, regia Andrew Goldberg), „The Shawshank Redemption” (după romanul lui Stephen King), „Love Letters” (de A. R.Gurney), numeroase piese de teatru originale japoneze și KABUKI etc., Film – roluri principale în „Samurai Hustle, „We Make Antiques”, „Godzilla-1.0” etc. și numeroase roluri principale Seriale TV – numeroase filme, inclusiv drame istorice etc.
Laureat al principalelor premii de teatru și al Premiului Academiei în Japonia, precum și al Premiului pentru Cultură Kyoto.
Co-producători: Teatrul Național Radu Stanca Sibiu & Tokyo Metropolitan Theatre
Parteneri: Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, Tokyo Festival, Institutul de Cercetare pentru Artele Spectacolului, din subordinea Academiei Române
Susținut de: Primăria Sibiu, Agenția pentru Cultură a Japoniei, Guvernul Japoniei, Ambasada Japoniei în România
Prezentat de: JTI
Sponsori ai turneului internațional: JTI, Nepi Rockcastle
Sponsor pentru transport internațional: All Nippon Airways Co., Ltd.
Va aducem la cunostinta ca pe langa preturile biletelor sau abonamentelor afisate, pot exista si costuri aditionale ce trebuie suportate de dvs., respectiv: taxe de intermediere, procesare, emitere bilet, comisioane, cost de livrare (in cazul in care veti solicita livrarea prin curier a biletului/abonamentului); cost Asigurare En Garde (in cazul in care veti opta pentru incheierea unei asigurari de bilete), costuri identificate separat in pasii comenzii.
Prin cumpararea unui bilet sau abonament de pe site-ul nostru Bilete.ro, cumparatorul se obliga sa respecte Regulile de participare si acces la eveniment, precum si Termenii si Conditiile site-ului Bilete.ro
Taxa administrare - 2%
Taxa procesare - 2 lei
Un bilet este valabil pentru o singura persoana. Toti participantii la eveniment, adulti si copii, trebuie sa cumpere bilet sau abonament, indiferent de varsta. (Mai putin cazurile unde este specificata gratuitate in limita de varsta).
Va rugam sa respectati orele de acces in sala de spectacol sau in locul de desfasurare a evenimentului inscriptionate pe bilet, pentru a evita aglomerarea pe caile de acces sau deranjarea celorlalti spectatori dupa inceperea spectacolului/evenimentului.