Bilete la În concert: Paiațe de Ruggero Leoncavallo

Data si locatia

30 oct

ora 19:00

În concert Paiațe de Ruggero Leoncavallo - ANULAT

Cluj-Napoca, Opera Romana

Detalii   

eveniment anulat

Adauga En Garde la bilet
Si banii se intorc la tine daca nu ajungi la eveniment. Afla mai multe aici.

Paiaţe sau în denumirea originală, I Pagliacci, este o operă în două acte compusă de Ruggiero Leoncavallo pe un libret propriu. O capodoperă incontestabilă, care figurează în repertoriul permanent al teatrelor lirice, împărtășește concizie dramatică, bogăție melodică și obsesie pentru gelozia violentă. Premiera operei a avut loc la „Teatro Dal Verme”, din Milanoi, pe data de 21 mai 1892, acțiunea petrecându-se în satul Montalto din Calabria (sudul Italiei), la 15 august 1865.
O poveste dramatică de dragoste și trădare, Paiațe se învârte în jurul conceptului de Commedia dell'arte [formă de teatru de improvizație]. Canio și Nedda sunt căsătoriți, și în același timp liderii trupei împreună cu Tonio și Beppe, cu toate acestea Nedda are o aventură în secret cu Silvio. Temându-se de furia lui Canio, Nedda continuă să ascundă afacerea și chiar merge până acolo pentru a încerca să rupă legătura cu Silvio. Cu toate acestea, dragostea lui Silvio și Nedda este puternică și intenționează să fugă împreună. Tonio, de asemenea îndrăgostit de Nedda, îi mărturisește dragostea pentru ea, dar ea îl întoarce, rușinându-l. Într-un act de răzbunare, Tonio îi spune lui Canio că Nedda are o aventură așa cum bănuia el. În timpul unui spectacol, Canio se confruntă cu Nedda și o înjunghie. Silvio încearcă să o salveze pe Nedda, alergând pe scenă, dar este înjunghiat și de Canio. Publicul, fără să-și dea seama că era real, bate din palme până când Canio țipă la ei, „comedia s-a încheiat”.

*Asemeni tuturor spectacolelor din această perioadă excepțională, programul acestui eveniment este unul redus la o oră, interval ce permite respectarea tuturor normelor și măsurilor de siguranță ale participanților.
Vârsta recomandată: 12+

Dragi spectatori,
Toate inițiativele Operei Naționale Române din Cluj-Napoca se vor încadra sub incidența legii, respectând și asigurând măsurile și regulile prevăzute pentru evenimentele culturale organizate atât în aer liber cât și în interior, pentru prevenirea răspândirii COVID-19:
o atât organizatorii, cât și participanții vor purta în mod obligatoriu măștii care le vor acoperi atât gura, cât și nasul, pentru o protecție eficace;
o accesul spectatorilor se va face prin zone special amenajate și semnalizate, asemeni ieșirii acestora, îndeplinind distanțarea fizică și siguranța publicului;
o biletele achiziționate se pot returna cu maxim 48 de ore înainte de eveniment
o accesul copiilor sub 12 ani este strict interzis
o agenția de bilete va fi deschisă de Luni până Vineri între 14:00-17:00, iar în zilele cu spectacol programat, biletele vor putea fi achiziționate cu maxim 45 de minute de la începerea reprezentației (Ora 18:15 respectiv ora 10:15 pentru spectacolele de tip „matineu”.
o fiecare reprezentanție va avea o durată maximă de o oră, fără pauză.

Distribuție
Dirijor: Cristian Sandu (invitat)
Canio: Cristian Mogoșan
Nedda: Diana Țugui (debut)
Tonio: Florin Estefan
Beppo: Florin Pop
Silvio: Geani Brad
Orchestra Operei Naționale Române din Cluj-Napoca
Regie scenă culise: Cristina Albu

Distribuie aceasta pagina

Newsletter @ Bilete.ro

Oferte exclusive si o editie saptamanala cu cele mai noi evenimente.