Bilete la Imi este indiferent daca in istorie

Data si locatia

ultimul eveniment a fost pe 22 sept 2018
momentan nu sunt programate alte evenimente

„ÎMI ESTE INDIFERENT DACĂ ÎN ISTORIE VOM INTRA CA BARBARI”
Sâmbătă, 22 septembrie 2018, ora 19.00 / Cinematograful „Csíki Mozi”
Bilet de intrare: 20,00 lei.

„Titlul este un citat, de aceea e pus între ghilimele. Fraza a fost rostită în Consiliul de Miniștri, în vara lui 1941, de către domnul profesor Mihai Antonescu. Deși nu este o invitație la dialog, fraza angajează în mod direct viitorul, așa că am hotărât să îi oferim domnului profesor un răspuns, unul cinematografic. Un «arc peste timp», cum ar veni”, declară regizorul Radu Jude.
„Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, film ce a avut premiera mondială luna iulie a acestui an, în competiția oficială a Festivalului de la Karlovy Vary, unde a obținut Globul de Cristal pentru cel mai bun film, este elogiat de presa internațională de specialitate, care îl consideră „un semnal de alarmă inteligent”, într-o perioadă în care populismul este în creștere, „un film în urma vizionării căruia ești mai deștept, dar în mod semnificativ îngrozit”.
Urmând a fi lansat în România la 28 septembrie, filmul spune povestea realizării unei reconstituiri istorice, a luptei de la Odessa din Al Doilea Război Mondial, pentru un spectacol de stradă.

Distribuie aceasta pagina