Idolul si Ion Anapoda

Alege evenimentul

05 feb

ora 19:00

Idolul si Ion Anapoda

Brasov, Teatrul Dramatic Sica Alexandrescu

Bilete   

de la 100,00 RON

19 feb

ora 19:00

Idolul si Ion Anapoda

Pitesti, Casa de Cultura a Sindicatelor

Bilete   

de la 80,00 RON

26 feb

ora 19:00

Idolul si Ion Anapoda

Constanta, Casa de Cultura a Sindicatelor

Bilete   

de la 80,00 RON

05 mar

ora 19:00

Idolul si Ion Anapoda

Craiova, Teatrul National Marin Sorescu

Bilete   

de la 100,00 RON

Teatrul National I.L. Caragiale Bucuresti il prezinta pe indragitul actor Dan Puric in comedia „Idolul si Ion Anapoda”, pusa in scena de Ion Cojar dupa un text semnat de G.M. Zamfirescu, unul din cei mai importanti dramaturgi romani din perioada interbelica.
. In atentia iubitorilor de teatru, va fi adusa o comedie amara despre cautarea fericirii, o tema actuala si universal valabila, chiar daca actiunea se petrece „in alte timpuri”. In cautarea sufletului pereche, a fericirii si a intelegerii, eroul principal al piesei, Ion Anapoda, intruchipat de catre Dan Puric, da dovada de iubire, generozitate si incredere in valorile morale. Astfel, el pare “anapoda” intr-o lume in care termeni precum prietenia, dialogul sau devotamentul si-au pierdut incarcatura reala. Prin urmare, barbatul va trai drama izolarii si ignorarii de catre ceilalti. Textul dupa care este montat acest spectacol este mai putin cunoscut publicului, insa valoros.
“Este un fel de «Pygmalion» al lui George Bernard Shaw, in dimensiune romaneasca. Este teatru, in cel mai frumos sens clasic, care strange in sine armonie, echilibru si face bine publicului“, considera Dan Puric. Si prin acest rol, chiar daca acesta se regaseste intr-o montare clasica, Dan Puric demonstreaza ca este un „magician veritabil”, care scoate la iveala, prin harul sau, noi scanteieri de inteligenta, haz si originalitate.
Pe scena vor urca, de asemenea, actorii Ileana Stana Ionescu, Ileana Olteanu/Cesonia Postelnicu, Irina Cojar, Silviu Biris, Alexandru Hasnas, Afrodita Androne/Erika Baiesu.

Distribuie aceasta pagina