Bilete la Hotul de margaritare

Alege evenimentul

27 sept

ora 19:00

Hotul de margaritare

Bucuresti, Palatul National al Copiilor (Sala Mica)

Sold Out   

bilete epuizate

12 oct

ora 19:00

Hotul de margaritare

Bucuresti, Palatul National al Copiilor (Sala Mica)

Bilete   

de la 35,00 RON

17 nov

ora 19:00

Hotul de margaritare

Bucuresti, Palatul National al Copiilor (Sala Mica)

Bilete   

de la 35,00 RON

Textul piesei Hoțul de mărgăritare, scris in anii ‘50 de mitropolitul Bartolomeu Anania, reinterpretează parabola Fiului Risipitor, una dintre cele mai cunoscute pilde evanghelice. Piesa vorbește despre experiențele omului rătăcit, debusolat, deznădăjduit, cel care, deopotrivă, are și șansa renașterii sufletești.
Călătoria lui Eliabar la Corint este o călătorie iniţiatică, în care eroul pornește nu ca să-şi risipească averea, ci să adune cunoaștere despre sine și despre lume, are nevoie de experiența depărtării ca factor determinant în maturizare. "Am furat nestematele mării, pogorându-mă-n adânc. Acum voi fura mărgăritarele lumii, cufundându-mă în depărtări". Eliabar, tânărul impetuos, dar și nesăbuit, înțelege necesitatea desprinderii de universal familial, în ciuda împotrivirii părintelui său, care nu dorește să-și piardă de fiul preferat. Aventurile sale departe de casa părintească amintesc de încercările personale ale fiecăruia dintre noi în momentul ”plecării în lume”, al transformării din adolescent în adult: dozarea încrederii în ceilalți, testarea prieteniei și a fidelității, sentimentul de neputință în fața neprevăzutului care dă naștere înțelepciunii, iubirea necondiționată față de aproapele nostru, în ciuda neajunsurilor și a neputinței acestuia.
Hoțul de mărgăritare este un spectacol bogat în metafore vizuale, îmbinând jocul actoricesc cu dansul - corpul de balet al Teatrului “Stela Popescu îmbogățește experiența spectatorului prin momente coregrafice emoționante.
Ca orice parabolă biblică, desi învie pe scenă un timp ”în afara timpului”, spectacolul reflectă teme și preocupări actuale – căutarea propriului rost în lume, legătura cu familia și locul nașterii, importanța valorilor într-o lume confuză, condusă de dorința oarbă de îmbogățire.

REGIA: Amalia Ciolan
COREGRAFIA: Ioana Macarie
SCENOGRAFIA: Mihaela Popescu
PUBLIC RECOMANDAT: 12+
DURATĂ: 80 minute (fără pauză)
Palatul Național al Copiilor, Sala Mică

DISTRIBUȚIA:
Eli - Viorel Ștefan Păunescu
Rimon - Daniel Filipescu / Alexandru Floroiu
Eliabar - Cristian Neacșu
Humbaba - Paul Cimpoieru
Fanuel - Sorin Aurel Sandu
Critias - Cătălin Frăsinescu
Tamara - Tamara Roman / Amalia Popa
Ariadna - Teodora Calagiu / Ana Maria Carablais
Poporul - Andrei Dogaru, Ștefan Rebeja, Cristina Marin, Alexandra Dogaru, Carmen Mărgărit, Silvia Maurițiu

Video

Distribuie aceasta pagina