Bilete la Giselle

Data si locatia

ultimul eveniment a fost pe 06 nov 2019
momentan nu sunt programate alte evenimente

Balet în două acte pe un libret de Théophile Gautier și Jules-Henri Saint-Georges, inspirat dintr-o poveste slavă redată de Heinrich Heine în volumul Despre Germania
Vârsta recomandată: 5+

Baletul Giselle nu este doar cel mai recunoscut titlu din creația compozitorului francez Adolphe Charles Adam, ci și o lucrare extrem de reprezentativă pentru perioada Romantismului. Tematica dragostei imposibile dintre pământeni și creaturile fantastice stă și la baza legendei slave a,, ielelor” (mirese tinere care au murit înainte de nuntă) în adaptarea lui Heinrich Heine. Ideea a fost preluată mai apoi de către romancierul, poetul și criticul Théophile Gautier; acesta a imaginat povestea unei fete trădate de iubitul ei, care moare în urma unui atac de inimă și se întoarce sub forma unui spirit, pentru a-l salva de pedeapsa ielelor răzbunătoare, fapt care, în cele din urmă, previne propria-i transformare.
Propunerea unui astfel de scenariu de către Gautier a coincis cu dorința conducerii Operei din Paris de a-i oferi celebrei balerine italiene Carlotta Grisi rolul principal într-o nouă producție coregrafică. După doar câteva luni, libretistul Saint-Georges și Adolphe Adam au realizat unul dintre cele mai fermecătoare balete din istorie.
După premiera lucrării din data de 28 iunie 1841, pe scena Operei din Paris, avându-i ca protagoniști pe Carlotta Grisi și Lucien Petipa (fratele lui Marius Petipa), Gisellea cunoscut de-a lungul timpului montări de referință pe întreg teritoriul european.
Spectacolul are o pauză şi se încheie în jurul orei 20:30

Dirijor: Horváth József
Coregrafia (după Marius Petipa), Regia artistică: Vasile Solomon
Scenografia: Valentin Codoiu

Distribuție în curs de stabilire

Orchestra, Soliștii și Ansamblul de balet al Operei Naționale Române Cluj-Napoca
Un grup de eleve de la Liceul de Coregrafie și Artă Dramatică,, Octavian Stroia" Cluj-Napoca
Preluare coregrafie și regie artistică: Pavel Rotaru
Regie scenă culise: Dan Lupea

Distribuie aceasta pagina

Newsletter @ Bilete.ro

Oferte exclusive si o editie saptamanala cu cele mai noi evenimente.