Bilete la Forța Destinului

Data si locatia

ultimul eveniment a fost pe 16 feb 2020
momentan nu sunt programate alte evenimente

Operă în 4 acte de Giuseppe Verdi, după un libret de Francesco Maria Piave.
Cea de-a douăzeci şi patra operă scrisă de Verdi, Forţa destinului, a fost prezentată în premieră mondială la Opera Imperială din Petersburg, la 10 noiembrie 1862, cu artistele Barbot şi Nantier-Didiée, cu Tamberlick, Graziani, De Bassini şi Angelini în rolurile principale.
O primă caracteristică ce se impune a fi subliniată referitor la noutatea reprezentată de opera Forţa destinului privită în ansamblul creaţiei verdiene, constă în interesanta combinaţie a momentelor de largă extensie sau doar a unor elemente, comice şi tragice, cu determinanta pondere a celor din urmă. Opera posedă o indubitabilă vigoare muzicală, un limbaj rafinat, superior elaborat din punct de vedere al realismului, celor anterioare. Aceste trăsături se regăsesc din primele acorduri ale uverturii, devenită de mult o celebră piesă concertantă, executată pretutindeni de către mari orchestre. Ea se ascultă cu bucuria descoperirii, de cei ce nu cunosc încă opera aceasta plină de muzică a veşnic inspiratului Verdi, care ştia să inventeze melodii emoţionante şi să emoţioneze prin cavalcada all’italiana a pasajelor vioaie. De la prima scenă introductivă, invenţia melodică a compozitorului este continuu debordantă şi nu există niciun moment de scădere a tensiunii inspiraţiei.
Portretele umane şi şarjele sugestive din scenele de mase, împreună cu ariile şi duetele de un puternic dramatism dau un farmec peren operei La forza del destino, iar publicul iubitor al genului liric dispune de un nou prilej de a contempla geniul melodic şi dramatic al lui Giuseppe Verdi.
Spectacolul are trei pauze și se încheie în jurul orei 21:45
Distribuție:

Dirijor: David Crescenzi
Regia artistică: Rareș Trifan
Scenografie: Valentin Codoiu
Distribuție:
Marchizul Calatrava: Florin Sâmpelean
Leonora: Carmen Gurban
Don Carlo: Geani Brad
Don Alvaro: Marius Budoiu
Padre Guardiano: Corneliu Huțanu (debut)
Preziosilla: Mihaela Ungureanu (invitată)
Melitone: Bogdan Nistor
Trabucco: Florin Pop
Curra: Liza Kadelnik
Primarul: Petre Burcă
Chirurgul: Simonfi Sandor
La Orgă: Lucian Dușa
Orchestra și Corul Operei Naționale Române din Cluj-Napoca
Maestru de cor: Emil Maxim
Dirijor cor: Corneliu Felecan
Preluare coregrafie: Marius Toda
Regie scenă culise: Cristina Albu

Prin cumpararea unui bilet de pe site-ul Bilete.ro, participantul se obliga sa respecte Regulile de participare si acces la spectacol, precum si Temenii si Conditiile site-ului Bilete.ro
Un bilet este valabil pentru o singura persoana. Toti participantii la spectacol, adulti si copii, trebuie sa cumpere bilet, indiferent de varsta. (Mai putin cazurile unde este specificata gratuitate in limita de varsta)
Va rugam sa respectati orele de acces in sala de spectacol inscriptionate pe bilet, pentru a evita aglomerarea pe caile de acces sau deranjarea celorlalti spectatori dupa inceprea spectacolului.
Alege eBilet si ajuta mediul inconjurator. Printeaza eBiletul acasa si vino cu el la eveniment. Odata ce ai plasat si ai achitat comanda cu livrare prin eBilet, vei primi eBiletul in format electronic pe e-mail.
Biletele s-au pus in vanzare pe www.bilete.ro, în oficiile Postei Romane, in Magazinele Inmedio&Relay semnalizate Bilete.ro si în magazinele Germanos-Telekom.
Lista casieriilor Bilete.ro de la care se pot achizitiona biletele se poate verifica aici: Lista casieriilor Bilete.ro
Lista magazinelor Inmedio semnalizate Aici Bilete.ro de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista magazinelor Inmedio&Relay
Lista magazinelor Germanos de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista magazinelor Germanos-Telekom
Lista Oficiilor Postale semnalizate Aici Bilete.ro de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista Oficiilor Postale

Lista magazinelor Vodafone de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista magazinelor Vodafone
INFORMATII BILETE - call center 021.311.93.23 ( numar cu tarif normal) sau e-mail office@bilete.ro.

Distribuie aceasta pagina

Newsletter @ Bilete.ro

Oferte exclusive si o editie saptamanala cu cele mai noi evenimente.