Bilete la Esemény

Data si locatia

ultimul eveniment a fost pe 25 iun 2023
momentan nu sunt programate alte evenimente

Esemény
Happening
francia dráma, thriller, 2021, r.: Audrey Diwan, FRA, RO sub
június 25., 11.30, Csíki mozi

Te meddig mennél el, hogy a saját sorsodat irányítsd? Az egyetemista Anne-ben megvan a tehetség és ambíció, hogy szebb élete legyen, mint a munkásosztálybeli szüleinek. Amikor a lány megtudja, hogy akarata ellenére teherbe esett, tisztában van vele, hogy a gyermekvállalás a megálmodott karrierjének végét jelenti. Anne a tanulmányai mellett dönt, és sziklaszilárd elhatározásától az sem tántorítja el, hogy ezért az életét kell kockára tennie.
A 60-as évek elején járunk, amikor Franciaországban az abortusz még illegális volt. A titokban, gyakran házilag végzett eljárások nem csak roppant kockázatosak voltak, de börtönt jelenthettek a segítőknek és az anyáknak egyaránt.
Az Annie Ernaux önéletrajzi regényéből készült letaglózó film elnyerte a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál legrangosabb díját, az Arany Oroszlánt.

Cât de departe ai merge pentru a-ți controla propriul destin? Anne, studentă la universitate, are talentul și ambiția de a avea o viață mai bună decât părinții ei din clasa muncitoare. Când află că a rămas însărcinată împotriva voinței sale, își dă seama că nașterea unui copil va însemna sfârșitul carierei sale de vis. Anne decide să își continue studiile, iar determinarea ei fermă nu este descurajată de faptul că va trebui să își riște viața pentru a face acest lucru.
Suntem la începutul anilor 1960, când avortul era ilegal în Franța. Desfășurată în secret, deseori în casă, procedura nu numai că era extrem de riscantă, dar putea însemna închisoare atât pentru cel care efectua avortul, cât și pentru mamă.
Acest film devastator, bazat pe romanul autobiografic al lui Annie Ernaux, a câștigat Leul de Aur, cel mai prestigios premiu la Festivalul Internațional de Film de la Veneția.

Distribuie aceasta pagina

Newsletter @ Bilete.ro

Oferte exclusive si o editie saptamanala cu cele mai noi evenimente.