Bilete la Don Pasquale

Data si locatia

ultimul eveniment a fost pe 24 ian 2020
momentan nu sunt programate alte evenimente

DON PASQUALE de GAETANO DONIZETTI

Inspirată de inconfundabilul șarm donizettian, prima premieră lirică a anului 2020 ne oferă un spectacol acaparant, picant și plin de culoare. DON PASQUALE – altfel decât l-ați văzut sau închipuit vreodată – este îndrăzneț reinterpretat pentru această nouă producție, care îl poartă tocmai în Vestul Sălbatic contemporan.
Înstăritul burlac dornic de iubire la vârsta a doua -precum fusese portretizat în capodopera lui G. Donizetti- a stârnit râsete și aplauze încă din seara premierei sale absolute din 3 ianuarie 1843, la Teatrul Italian din Paris, reprezentând apogeul operei bufe din secolul al 19-lea. Acum trece granițele spațiale și imaginare, într-o poveste cu mafioți, cowboy și pistolari fioroși – cu toții îl cunosc pe Don Pasquale, bancher vestit și șef de Familie mafiotă.

Acțiunea Actului I începe în zori, la o bancă în Tombstone, Vestul Sălbatic. Don Pasquale, deținătorul băncii, Pasquale Bank, nu are prea mult de lucru ca bancher, însă are trei angajați care sunt și bandiți, și aduc profit băncii. Nepotul său, Ernesto, vrea să se căsătorească cu Norina, o tânără pe care Pasquale nu o cunoaște. Pentru că Pasquale i-a oferit nepotului său o căsătorie cu o avere frumoasă și acesta a refuzat, s-a hotărât să îl dezmoștenească și ca atare să se căsătorească el însuși. Ca sfătuitor l-a luat pe Dr. Malatesta, care este însă și prieten cu Ernesto. El se hotărăște să mimeze o căsătorie a lui Pasquale cu Norina pentru ca să îl determine pe acesta să renunțe de bunăvoie la idee. Ernesto este disperat pentru că nu înțelege nimic.

Actul 2 ne readuce la banca din Tombstone, seara. Ernesto își plânge soarta, acompaniat de un trompetist și pleacă în lume. Pasquale îl așteaptă pe Malatesta să vină cu mireasa. Când vin, ea își joacă rolul de Sofronia proaspăt ieșită din mănăstire și Pasquale e cucerit. Unul dintre cei trei angajați ai săi face pe notarul și Ernesto vine să își ia rămas bun exact în mijlocul ceremoniei. După un moment de confuzie, află adevărul și intră și el în joc. Pasquale este complet siderat de noua turnură a faptelor.

Acțiunea actului al III-lea se petrece în Miami, în spatele unei vile de pe malul oceanului. După masa, Pasquale, șef de clan mafiot, este disperat de cheltuielile soției. Aceasta vrea să iasă la teatru și Pasquale se opune. Norina (Sofronia) se impune și Pasquale se trezește cu o palmă. După plecarea Norinei apare Dr. Malatesta. În acest moment cei doi plănuiesc să o surprindă pe Sofronia (Norina) împreună cu un adorator.
Finalitatea actului al III-lea constă Aceeași locație, văzută din partea opusă. Noaptea. Ernesto vine să-i cânte Norinei (Sofroniei) o serenadă. Aceasta vine și împreună cântă un duet. La apariția bruscă a lui Pasquale cu Malatesta, Ernesto reușește să fugă fără să fie văzut. Pasquale este sătul de așa o căsnicie și hotărăște să-i dea lui Ernesto pe cea pe care o iubește. Toată lumea este fericită!

Păstrând esența poveștii clasice, dar oferindu-i unicitate și prospețime, această producție vă va surprinde, amuza și intriga prin numeroase momente colorate și comic de situație, toate pe partitura acaparantă a lui Gaetano Donizetti.
Distribuție:
Dirijor: Adrian Morar
Regie și scenografie: Marius Vlad Budoiu
Regie scenă culise: Alina Nistor

Don Pasquale: Köpeczi Sándor(invitat)
Doctor Malatesta: David Pogana
Ernesto: Radu Câmpan
Norina: Oana Trîmbițaș
Notarul: Sebastian Balaj

Doi Bandiți: Ștefan Muț (invitat)
Fazakas Tamas (invitat)
Doi politiști: Titus Pop (invitat)
Alexandru Dascăl (invitat)
Orchestra Operei Naționale Române din Cluj-Napoca

Prin cumpararea unui bilet de pe site-ul Bilete.ro, participantul se obliga sa respecte Regulile de participare si acces la spectacol, precum si Temenii si Conditiile site-ului Bilete.ro
Un bilet este valabil pentru o singura persoana. Toti participantii la spectacol, adulti si copii, trebuie sa cumpere bilet, indiferent de varsta. (Mai putin cazurile unde este specificata gratuitate in limita de varsta)
Va rugam sa respectati orele de acces in sala de spectacol inscriptionate pe bilet, pentru a evita aglomerarea pe caile de acces sau deranjarea celorlalti spectatori dupa inceprea spectacolului.
Alege eBilet si ajuta mediul inconjurator. Printeaza eBiletul acasa si vino cu el la eveniment. Odata ce ai plasat si ai achitat comanda cu livrare prin eBilet, vei primi eBiletul in format electronic pe e-mail.
Biletele s-au pus in vanzare pe www.bilete.ro, în oficiile Postei Romane, in Magazinele Inmedio&Relay semnalizate Bilete.ro si în magazinele Germanos-Telekom.
Lista casieriilor Bilete.ro de la care se pot achizitiona biletele se poate verifica aici: Lista casieriilor Bilete.ro
Lista magazinelor Inmedio semnalizate Aici Bilete.ro de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista magazinelor Inmedio&Relay
Lista magazinelor Germanos de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista magazinelor Germanos-Telekom
Lista Oficiilor Postale semnalizate Aici Bilete.ro de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista Oficiilor Postale

Lista magazinelor Vodafone de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista magazinelor Vodafone
INFORMATII BILETE - call center 021.311.93.23 ( numar cu tarif normal) sau e-mail office@bilete.ro.

Distribuie aceasta pagina

Newsletter @ Bilete.ro

Oferte exclusive si o editie saptamanala cu cele mai noi evenimente.