Dineu cu Prosti

Data si locatia

ultimul eveniment a fost pe 19 feb 2019
momentan nu sunt programate alte evenimente

Dineu cu proști e o piesă veșnic actuală.În primul rând prin calitatea scriiturii și, fără doar și poate, datorită transparenței acțiunii, ușor de adaptat în orice societate posibilă.Personajul principal este un mare naiv, el face parte din familia personajelor etalon ce au fost întruchipate de mari artiști ai tuturor timpurilor.
Ceea ce creează deliciul acestei piese este confruntarea între cinismul declarat susținut de suficiența celor care cred că reprezintă miezul societății și oamenii simpli, retrași, inteligenți dar timizi, potențial creatori,care se trezesc față-n față cu situații limita.
Putem și râde la acest Dineu…,dar și ascundem un plâns discret atunci când ne dăm seama că superioritatea morală, în lumea noastră, e asigurată de oamenii curați, cinstiți, simpli și generoși.Răsul declanșat și ironia bufa reprezintă aspectele tonice ale acestei confruntări.Râdem cu poftă și ne bucurăm că dreptatea are ultimul cuvânt.Prostul piesei, care stârnețte hohote de râs în final, se dovedește a fi chiar acela ce se crede superior și de nezdruncinat.
Putem spune ca e vorba de o comedie amară, dar în același timp sunt convins ca plecăm acasă marcați de un binecuvântat catharsis comic.
Concluzia piesei ne descreteste fruntea sin e permite să-l îmbratișăm pe cel naiv si sărac, adică pe Francois Pignon.Celelalte personaje sunt fiecare reprezentante ale lumii de azi în toate dimensiunile ei, toate însă complet supuse conflictului principal și tensiunilor create între cei doi eroi – Pierre Brochant si Francois Pignon.
Sper ca publicul atașat Teatrului Național să se bucure din plin la această comedie cu o carieră de invidiat și să aprecieze calitatea exemplară a distribuției, cea mai bună distribuție posibilă a unui Dineu cu proști cât se poate de …special.

Ion CARAMITRU

Distribuția :
(în ordinea intrării pe scena )

Pierre ION CARAMITRU
Christine COSTINA CIUCIULICA /TEODORA MARES
Archambaud ALEXANDRU GEORGESCU
Francois HORATIU MALAELE
Leblanc DORIN ANDONE /TOMI CRISTIN
Marlene MEDEEA MARINESCU / AYLIN CADAR
Cheval ALEXANDRU BINDEA

Regia și ilustrația muzicală
ION CARAMITRU

Scenografia
FLORINELA POPESCU FARCASANU

Distribuie aceasta pagina