Dineu cu Prosti

Data si locatia

21 mai

ora 19:30

Dineu cu Prosti

Constanta, Casa de Cultura a Sindicatelor

Bilete   

de la 120,00 RON

Dineu cu proști e o piesă veșnic actuală.În primul rând prin calitatea scriiturii și, fără doar și poate, datorită transparenței acțiunii, ușor de adaptat în orice societate posibilă.Personajul principal este un mare naiv, el face parte din familia personajelor etalon ce au fost întruchipate de mari artiști ai tuturor timpurilor.
Ceea ce creează deliciul acestei piese este confruntarea între cinismul declarat susținut de suficiența celor care cred că reprezintă miezul societății și oamenii simpli, retrași, inteligenți dar timizi, potențial creatori,care se trezesc față-n față cu situații limita.
Putem și râde la acest Dineu…,dar și ascundem un plâns discret atunci când ne dăm seama că superioritatea morală, în lumea noastră, e asigurată de oamenii curați, cinstiți, simpli și generoși.Răsul declanșat și ironia bufa reprezintă aspectele tonice ale acestei confruntări.Râdem cu poftă și ne bucurăm că dreptatea are ultimul cuvânt.Prostul piesei, care stârnețte hohote de râs în final, se dovedește a fi chiar acela ce se crede superior și de nezdruncinat.
Putem spune ca e vorba de o comedie amară, dar în același timp sunt convins ca plecăm acasă marcați de un binecuvântat catharsis comic.
Concluzia piesei ne descreteste fruntea sin e permite să-l îmbratișăm pe cel naiv si sărac, adică pe Francois Pignon.Celelalte personaje sunt fiecare reprezentante ale lumii de azi în toate dimensiunile ei, toate însă complet supuse conflictului principal și tensiunilor create între cei doi eroi – Pierre Brochant si Francois Pignon.
Sper ca publicul atașat Teatrului Național să se bucure din plin la această comedie cu o carieră de invidiat și să aprecieze calitatea exemplară a distribuției, cea mai bună distribuție posibilă a unui Dineu cu proști cât se poate de …special.

Ion CARAMITRU

Distribuția :
(în ordinea intrării pe scena )

Pierre ION CARAMITRU
Christine COSTINA CIUCIULICA /TEODORA MARES
Archambaud ALEXANDRU GEORGESCU
Francois HORATIU MALAELE
Leblanc DORIN ANDONE /TOMI CRISTIN
Marlene MEDEEA MARINESCU / AYLIN CADAR
Cheval ALEXANDRU BINDEA

Regia și ilustrația muzicală
ION CARAMITRU

Scenografia
FLORINELA POPESCU FARCASANU

Pret bilete : 120 lei

Prin cumpararea unui bilet de pe site-ul Bilete.ro, participantul se obliga sa respecte Regulile de participare si acces la spectacol, precum si Temenii si Conditiile site-ului Bilete.ro

Un bilet este valabil pentru o singura persoana. Toti participantii la spectacol, adulti si copii, trebuie sa cumpere bilet, indiferent de varsta. (Mai putin cazurile unde este specificata gratuitate in limita de varsta)

Va rugam sa respectati orele de acces in sala de spectacol inscriptionate pe bilet, pentru a evita aglomerarea pe caile de acces sau deranjarea celorlalti spectatori dupa inceprea spectacolului.
Alege eBilet si ajuta mediul inconjurator. Printeaza eBiletul acasa si vino cu el la eveniment. Odata ce ai plasat si ai achitat comanda cu livrare prin eBilet, vei primi eBiletul in format electronic pe e-mail.
Biletele s-au pus in vanzare pe www.bilete.ro, în oficiile Postei Romane, in Magazinele Inmedio&Relay semnalizate Bilete.ro si în magazinele Germanos-Telekom.
Lista casieriilor Bilete.ro de la care se pot achizitiona biletele se poate verifica aici: Lista casieriilor Bilete.ro
Lista magazinelor Inmedio semnalizate Aici Bilete.ro de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista magazinelor Inmedio&Relay
Lista magazinelor Germanos de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista magazinelor Germanos-Telekom
Lista Oficiilor Postale semnalizate Aici Bilete.ro de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista Oficiilor Postale
INFORMATII BILETE - call center 021.311.93.23 ( numar cu tarif normal) sau e-mail office@bilete.ro.

Distribuie aceasta pagina