Bilete la Déracinés

Data si locatia

ultimul eveniment a fost pe 30 sept 2019
momentan nu sunt programate alte evenimente

co-producție Centrul Naţional al Dansului Bucureşti (CNDB România) & Lavoir Moderne Parisien, Franța

text și regie: Bogdan Zamfir
scenografie: Alexandros Raptis

cu: Annah Schaeffer, Zita Moldovan, Audric Chapus, Bogdan Zamfir (înregistare audio), Fanny Cuvelier

DÉRACINÉS este un spectacol despre oameni care au fost nevoiți să-și părăsească țara în care s-au născut pentru a-și găsi un rost în altă parte. Prinși între limba maternă și o limbă nouă, între AICI și ACOLO, fiecare încearcă să-și croiască propriul drum. Motivele, din cauza cărora fiecare decide să își părăsească țara natală, sunt diferite: un sistem politic dictatorial, discriminarea minorităților, sărăcie, război, imposibilitatea acceptării nedreptăților sociale. Dar toți au un scop comun: integrarea în țara de adopție.
Procesul emoțional, social și administrativ al protagoniștilor (personaje ficționalizate ca rezultat al unui proces documentar) este strâns legat de modul în care aceștia sunt văzuți de către cei din jur și de etichetele pe care majoritatea tinde să le aplice minorităților, în funcție de limba vorbită, țara de origine, de religie, de statut social.

Lavoir Moderne Parisien a devenit teatru în 1986, în spațiul unei spălătorii celebre din secolul al-XIX-lea. De mai bine de 30 de ani, este locul de întâlnire al manifestărilor artistice multidisciplinare, orientate către tinerii autori. Printre cei care au colaborat cu această instituție se numără: Joel Pommerat, Valere Novarina, Koffi Kwahule, Hubert Kounde, Maïmouna Gueye, Mathieu Boogaerts, Abd Al Malik, Youssou N'Dour, Alain Mabanckou.

Recomandare de vârstă: 15 ani

Spectacol urmat de discuții cu publicul

Distribuie aceasta pagina

Newsletter @ Bilete.ro

Oferte exclusive si o editie saptamanala cu cele mai noi evenimente.