Concert Voivod

Data si locatia

ultimul eveniment a fost pe 06 oct 2017
momentan nu sunt programate alte evenimente

Voivod, una din cele mai importante formatii metal din istoria muzicii canadiene, va concerta pentru prima data in Romania, pe 6 octombrie la Brasov, in club Rockstadt.

Anomalie, iconici, de pe alta lume. Astfel este deseori descrisa formatia Voivod, aflati acum in a patra decada a activitatii sale. Patru tineri din Quebec, obsedati de arta, droguri, Venom si Motorhead. Inainte de heavy metal, inainte de MTV, iar ei cu mult in fata anilor 80, pastrand insa amenintarea contemporana a razboiului nuclear, la acea vreme vazut aproape inevitabil. Finalul fiind aproape, de ce sa nu traiesti sfarsitul langa o sticla de absint, imbracat in piele, oferind unele din cele mai futuriste compozitii la acea vreme?

Initial formati la inceputul anilor 80 drept o trupa de speed metal, Voivod au incorporat ulterior elemente thrash cat si progressive, reusind rapid sa ofere un stil cu adevarat unic si irepricabil, ulterior fiind considerati o influenta majora, atat stilistic cat si la nivel conceptual pentru nume si artisti ca Dave Grohl, Cynic, Death, Foo Fighters, Anthrax si multi altii.

Experimentand constant cu diferse concepte si influente muzicale, Voivod au in palmares 14 materiale full length, din care trei inregistrate si compuse alaturi de Jason Newsted, la acea vreme basist in Metallica.

Daca e sa ne uitam la trecut, Killing Technology - inregistrat in Berlin alaturi de Harris Johns, producatorul Kreator - a fost insasi o paradigma, peste predecesorii sai, un material la care nimeni nu s-ar fi asteptat, un personaj ce a reusit sa supravietuiasca mai multor razboaie nucleare, gata sa preia tirania unei lumi totalitare. Iar muzica era in acelasi spirit nebunesc. MTV-ul nu avea cum sa ignore asa ceva. Chiar si cu aceasta popularitate, Voivod era departe de a fi un nume comercial. Nothingface a devenit ulterior cel mai bun album Voivod, si cel mai bine vandut. Au urmat concerte cu Rush, turnee cu Soundgarden si Faith No More, concerte la celebrul festival Ozzfest.

Iar dupa atatia ani, Voivod ramane in continuare o formatie la fel de activa. Cu un nou EP lansat in 2016, promovat in peste 100 de concerte in acelasi an, VOIVOD ajunge acum pentru prima data in Romania.

Pretul unui bilet este de 60 de lei. La intrare, in limita biletelor ramase disponibile, pretul va fi de 70 de lei.

Invitati speciali pentru acest concert sunt germanii din EARTHSHIP.

Distribuie aceasta pagina