Bilete la Concert vocal-simfonic – Franz von Suppé

Data si locatia

16 mai

ora 19:00

Concert vocal-simfonic – Franz von Suppe

Iasi, Casa de Cultura a Studentilor

Bilete   

de la 36,04 RON

Adauga En Garde la bilet
Si banii se intorc la tine daca nu ajungi la eveniment. Afla mai multe aici.

Vineri, 16 mai 2025, ora 19
Casa de Cultură a Studenților
Concert vocal-simfonic – Franz von Suppé
Dirijor: Adrian Morar
Dirijor cor: Consuela Radu-Țaga
Soliști: Milița Pantin, soprană
Dora Blatniczki, mezzo-soprană
Adelin Ilca, tenor
Alexandru Ticula, bariton

Program:
Franz von Suppé
Requiem pentru soliști, cor și orchestră – primă audiție

Cu o voce de o claritate și expresivitate remarcabilă, Milița Pantin este deja un nume consacrat pe scenele muzicale naționale și internaționale. Absolventă a Universității Naționale de Muzică din București, cariera sa este marcată de numeroase distincții, printre care Marele Premiu la Concursul Național „Paul Constantinescu" și Bursa Uniunii Muzicienilor din România. A susținut recitaluri în locații prestigioase, precum Palatul Laudon din Viena și Ateneul Român. Repertoriul său include roluri emblematice, precum Serpina (La serva padrona), Gilda (Rigoletto) și Musetta (La Bohème). Interpretările sale se remarcă printr-o combinație unică de tehnică impecabilă și emoție profundă.

Dora Blatniczki impresionează printr-o voce caldă, versatilă și prin sensibilitatea artistică a interpretărilor sale. Absolventă a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca, are un repertoriu vast care cuprinde cele mai importante roluri de mezzosoprană, dintre care amintim debuturile în rolurile de anvergură precum Rosina (Il barbiere di Siviglia) şi Hänsel (Hänsel und Gretel). Laureată a numeroase competiții, inclusiv Premiul I la concursuri internaționale din Kuala Lumpur și Cluj-Napoca, Dora a colaborat cu filarmonici de prestigiu în interpretarea unor lucrări vocal-simfonice, precum Stabat Mater de Pergolesi și oratoriul Christus de Franz Liszt. Eleganța vocală și autenticitatea emoțiilor transmise fac din fiecare apariție scenică o experiență memorabilă.

Adelin Ilca captivează publicul prin prezența sa artistică și tehnica vocală desăvârșită. Masterand la Academia de Muzică „Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca și solist al Studioului de Operă „Lya Hubic", repertoriul său include roluri apreciate, precum Nemorino (L'elisir d'amore), Ramiro (La Cenerentola) și Freddy (My Fair Lady). Premiat cu distincția specială a Operei din Craiova la Concursul „Alexandru Fărcaș", Adelin demonstrează o versatilitate artistică impresionantă, reflectată și în recentele sale apariții în Waste Side Story.

Cu o voce profundă și expresivă, Alexandru Ticula este unul dintre cei mai promițători artiști ai generației sale. Absolvent al Liceului de Muzică „Ion Vidu" și student la Facultatea de Muzică din Timișoara, a câștigat numeroase premii, inclusiv Premiul I la Concursul „Sabin V. Drăgoi". Colaborator al Operei Naționale din Timișoara, Alexandru cucerește publicul prin autenticitatea și forța emoțională a interpretărilor sale. Repertoriul său bogat include personaje precum Iotza (Contesa Maritza), Homonay (Voievodul țiganilor), Marullo (Rigoletto), Căpitanul von Trapp (Sunetul muzicii) și Boni și Feri (Silvia).

Adrian Morar, o prezență activă pe scenele lirice din România, binecunoscut publicului meloman și recunoscut de critica de specialitate datorită profesionalismului și nivelului artistic ridicat al fiecărui spectacol derulat sub conducerea sa muzicală. Din anul 1995, este dirijor la Opera Națională Română din Cluj-Napoca.
Profesionalismul, stăpânirea artei dirijorale, formația muzicală complexă sunt calități dobândite de Adrian Morar pe parcursul anilor de studiu, grefate pe un talent autentic și o avidă curiozitate intelectuală.
S-a îndreptat spre Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, unde a obținut diploma de dirijat cor (la clasa prof. univ. Florentin Mihăescu, 1990-1996), apoi pe cea de canto, studiind sub îndrumarea prof. univ. Alexandru Fărcaș și conf. univ. Emil Strugaru (1991-1997) și pe cea de master în specialitatea Fenomenologie muzicală (la clasa prof. univ. Gheorghe Victor Dumănescu și Aurel Stroe, 1996). Arta dirijatului de orchestră și pe cea a conducerii muzicale a spectacolelor de operă le-a deprins și prin participarea activă la diferite stagii de pregătire.
După debutul său la Opera Națională din București, Adrian Morar a fost invitat de mai multe ori să dirijeze diferite spectacole, iar în stagiunea 2006-2007 a deținut statutul de director artistic al acestei instituții. în perioada 1997-2009 a fost invitat, în repetate rânduri de Opera Națională Română din Timișoara, Opera Națională Română din Iași și Teatrul Liric „Elena Teodorini” din Craiova. Contactul cu publicul bucureștean a avut loc și în cadrul programelor simfonice. Astfel, timp de patru ani (2002-2006) a condus Orchestra Simfonică Ateneu din Capitală, activitate pe parcursul căreia a fructificat experiența câștigată ca dirijor la Academia de Muzică „Gheorghe Dim”a din Cluj-Napoca, unde a condus Orchestra simfonică, Clasa de operă și Cursul de dirijat la diferite nivele (1996-2001).
În anul 2002 a fost distins de Forumul Muzical Român cu Premiul „Ludovic Spiess”, iar în anul 2009 Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca i-a decernat Trofeul „Lya Hubic”.

Biletele se pot achiziționa on line până în ziua concertului, la ora 12. După această oră, biletele se pot achiziționa de la casieria Filarmonicii.

Distribuie aceasta pagina

Newsletter @ Bilete.ro

Oferte exclusive si o editie saptamanala cu cele mai noi evenimente.