Concert Ukraina Singers

Alege evenimentul

24 oct

ora 19:30

Concert Ukraina Singers - ANULAT

Timisoara, Filarmonica Banatul

Detalii   

eveniment anulat

28 oct

ora 19:00

Concert Ukraina Singers - ANULAT

Bucuresti, Sala Radio

Detalii   

eveniment anulat

Cazacii au fost idealizati de romantici,care-I considerau oameni liberi nesupusi autoritatii statului,iar lupta lor impotriva inamicilor au contribuit la imaginea lor favorabila.

Rolul cultural a fost si a ramas foarte special,deoarece au reusit sa pastreze nealterat folclorul traditional prin corurile barbatesti si formatiile de dansuri. Celor care inteleg graiul, Cazacii le spun povesti musicale despre iubire,despre razboi,despre mandre gingase care I asteapta acasa si care trimit cu porumbeii calatori sarutari fierbinti,iubitilor de pe front.

In Ukraina,unde cazacimea reprezinta o mostenire istorica si cultural,exista incercari de recreare a imaginii Cazacilor ukrainieni,imagine care a supravietuit perioadei sovietice.

Generatiile de artisti care au preluat muzica traditional si frenezia dansului,au colindat lumea in lung si n lat,fermecand publicul cu acordurile lor.
Intr o atmosfera de emotie si extaz,alaturi de cele mai indragite cantece ukrainiene si rusesti,va invitam la un spectacol extraordinar, un recital al Cazacilor ukrainieni .

Distribuie aceasta pagina