Bilete la Concert Trei parale

Data si locatia

ultimul eveniment a fost pe 24 ian 2020
momentan nu sunt programate alte evenimente

Cu ocazia celebrării a 161 de ani de la UNIREA PRINCIPATELOR ROMÂNE, Teatrelli vă invită la un concert al grupului TREI PARALE, care își propune să ilustreze unul dintre efectele Micii Uniri: libertatea de a trece (muzical) de la un peisaj (românesc) la altul, sub aceeași identitate culturală. Va fi prezentat un repertoriu special, cu melodii tradiționale culese din zona Munteniei, Olteniei și Moldovei – o selecție din mai multe proiecte ale grupului.

În alcătuirea repertoriului și conturarea stilului interpretativ, membrii grupului Trei parale se bazează pe diferite modalităţi de cercetare: expediţii prin sate, colaborări cu bătrâni muzicanţi, ascultarea unor înregistrări vechi de teren, realizate de Constantin Brăiloiu sau Bela Bartok, documentarea din diverse volume de folclor muzical sau studiul unor transcripţii de secol al XIX-lea (A. Pann, G. Ucenescu, D. Vulpian, etc.). Totodată, grupul foloseşte instrumente vechi, aproape dispărute în mediul tradiţional şi extrem de puțin puse în valoare în lumea contemporană urbană: diverse fluiere (fluierul ciobănesc, cavalul, fluierul fără dop, fluierul gemănat, tilinca), cobza, viela, drâmba, diverse instrumente de percuţie (toba, vuva, daireaua). Modalităţile de tratare pot oscila de la redări foarte scrupuloase până la interpretări cât se poate de libere.

Pe lângă participări la importante festivaluri, muzica grupului Trei parale este prezentă pe coloana sonoră a unor filme ca Aferim! (2015) sau Kyra Kyralina (2014).

Membrii grupului Trei parale:
Florin Iordan: cobză, fluiere (fluier, caval, tilincă), cimpoi, tambură (saz), ţiteră
Daniel-Mircea Pop: voce, fluiere (fluier, tilinca, caval), percuţie
Mihai Balabaş: vioară

Beatrice Iordan: cobză

INTRAREA ESTE LIBERĂ, în baza unei rezervări online pe bilete.ro și la casa de bilete Teatrelli. Rezervarea își pierde valabilitatea cu 20 de minute înainte de ora de începere a evenimentului.

Distribuie aceasta pagina

Newsletter @ Bilete.ro

Oferte exclusive si o editie saptamanala cu cele mai noi evenimente.