Bilete la Concert simfonic - Filarmonica Moldova Iasi

Data si locatia

06 iun

ora 19:00

Concert simfonic - Filarmonica Moldova

Iasi, Casa de Cultura a Studentilor

Bilete   

de la 36,04 RON

Adauga En Garde la bilet
Si banii se intorc la tine daca nu ajungi la eveniment. Afla mai multe aici.

Vineri, 6 iunie 2025, ora 19
Casa de Cultură a Studenților
Concert simfonic
Dirijor: József Horváth
Solist: Alexandru Catău, orgă

Program:
Alexander Guilmant
Simfonia nr 1 pentru orgă și orchestră, op. 42 – primă audiție

Camille Saint-Saëns
Simfonia nr. 3 în do minor, op. 78, cu orgă

Alexandru Catău este un muzician român care trăiește în Franța. Și-a început studiul pianului la vârsta de 9 ani la Școala de Artă din Bacău, orașul său natal, urmând apoi studiile de licenţă şi de masterat la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, secția orgă, la clasa prof. Ursula Philippi și Maria Abrudan.
După terminarea studiilor în țară, Alexandru Catău și-a continuat studiile la Paris, unde a studiat improvizaţia la Conservatorul Saint-Maur des Fossés cu maestrul Pierre Pincemaille și a urmat un ciclu de doi ani în arta interpretării muzicii franceze, numit „Perfectionnement”, la Conservatorul din Versailles, clasa profesorului Jean-Baptiste Robin. A participat la cursuri masterclass de interpretare și de improvizație în Franţa, Germania, Italia, Elveția și Serbia unde i-a avut ca profesori pe Thierry Escaich, Olivier Latry, Baptiste-Florian Marle Ouvrard, Martin Schmeding, Henri-Franck Beauperin, Shin-Young Lee, Pavel Kohut.
A susținut numeroase recitaluri de orgă cu precădere în Franța, Elveția, Germania, Italia, România, Serbia, precum şi concerte în calitate de solist cu orchestra interpretând concertele de orgă de J. Rheinberger, J. Jongen, A. Guilmant. În vara anului 2018 efectuează primul său debut în calitate de concertist în Statele Unite ale Americii susținând o serie de concerte.
Alexandru Catău își dedică o mare parte din activitatea concertistică artei improvizației, fuzionând lucrări din repertoriul organistic cu improvizații în toate stilurile muzicale. Improvizator pasionat și creativ, artistul acompaniază regulat filme mute la orgă sau la pian.
În anul 2017 a fost câştigător al bursei „George Enescu" oferită de Institutul Cultural Român din Bucureşti pentru a reprezenta România la „Paris, Cité Internationale des Arts”.
Din anul 2018 este organistul titular al bisericii Saint-François de Sales din Paris precum și dirijor al Ansamblului Vocal d’Orgeval.
În paralel şi în completarea pregătirii sale, Alexandru Catău a obținut prin concurs titlul de profesor „agrégé”, titlu francez care echivalează cu titlul de profesor de universitate.
În ianuarie 2024 publică prima sa lucrare muzicală dedicată muzicii religioase, intitulată „Armonizări și aranjamente pentru cor mixt”, apărută la Editura ARCB din București.

Născut în 1975 la Cluj, József Horváth a început studiul muzicii în cadrul Liceului de Muzică din Cluj și și-a desăvârșit pregătirea la Academia de Muzica „Gheorghe Dima” din Cluj, unde a studiat dirijat coral cu Florentin Mihăescu, Cornel Groza și Gheorghe Victor Dumănescu și dirijat orchestră, sub îndrumarea lui Petre Sbârcea.
A participat la masterclass uri cu Christfried Brödel, János Fürst, George Pehlivanian, Ghennady Rojdestvensky și Kurt Masur.
Evoluția profesională i a fost influențată în mod semnificativ și prin participarea sistematică la repetițiile și concertele maeștrilor: Claudio Abbado, Rudolf Barshai, Sir Colin Davis, Gianluigi Gelmetti, Valery Gergiev, Philipe Herreweghe, Leonard Slatkin, Pinchas Steinberg, Jesús López Cobos, Miguel Angel Gomez Martinez și George Prêtre.
Din 1999 este dirijor al Operei Maghiare, iar din 2006 și dirijor al Operei Naționale Române din Cluj, acumulând peste 40 de titluri în repertoriul său. Ca dirijor invitat a condus majoritatea orchestrelor din țară, între care Orchestra Națională Radio, Orchestra de Cameră Radio, Opera Națională București, Opera Națională Iași, Opera Națională Timișoara, Corul Radio din Budapesta și Orchestra Simfonică RTVE din Madrid. A fost inițiatorul și Directorul Artistic al festivalului „Liszt 200”, organizat la Opera Maghiară din Cluj in 2011.
În anul 2009 a fost distins cu trofeul „Lya Hubic”, iar la Gala Premiilor Operelor Naționale din 2016 i s a acordat Premiul pentru cel mai bun dirijor, conferit pentru realizarea premierelor operelor Samson și Dalila, Werther, Nabucco și a baletului Lacul lebedelor la cele două opere din Cluj Napoca.

Biletele se pot achiziționa on-line până în ziua concertului, la ora 12. După această oră, biletele se pot achiziționa de la casieria Filarmonicii.

Va aducem la cunostinta ca pe langa preturile biletelor sau abonamentelor afisate, pot exista si costuri aditionale ce trebuie suportate de dvs., respectiv: taxe de intermediere, procesare, emitere bilet, comisioane, cost de livrare (in cazul in care veti solicita livrarea prin curier a biletului/abonamentului); cost Asigurare En Garde (in cazul in care veti opta pentru incheierea unei asigurari de bilete), costuri identificate separat in pasii comenzii.
Prin cumpararea unui bilet sau abonament de pe site-ul nostru Bilete.ro, cumparatorul se obliga sa respecte Regulile de participare si acces la eveniment, precum si Termenii si Conditiile site-ului Bilete.ro

Taxe servicii aplicabile per bilet:
Taxa administrare - 2%
Taxa procesare - 2 lei
Comision ticketing - 7.14%
Taxa emitere bilet - 1 RON

Un bilet este valabil pentru o singura persoana. Toti participantii la eveniment, adulti si copii, trebuie sa cumpere bilet sau abonament, indiferent de varsta. (Mai putin cazurile unde este specificata gratuitate in limita de varsta).
Va rugam sa respectati orele de acces in sala de spectacol sau in locul de desfasurare a evenimentului inscriptionate pe bilet, pentru a evita aglomerarea pe caile de acces sau deranjarea celorlalti spectatori dupa inceperea spectacolului/evenimentului.

Distribuie aceasta pagina

Newsletter @ Bilete.ro

Oferte exclusive si o editie saptamanala cu cele mai noi evenimente.