Bilete la Concert simfonic Dirijor Radu Popa

Data si locatia

ultimul eveniment a fost pe 04 apr 2024
momentan nu sunt programate alte evenimente

Joi 4 aprilie 2024 ora 19.00

Sala Palatului Cultural

Concert simfonic

Dirijor Radu Popa

Solist Remus Azoiței

Program

Ludwig van Beethoven Concertul în re major pentru vioară și orchestră op. 61

César Franck Simfonia în re minor

Asemănările, dar și contrastele dintre partiturile primului concert simfonic al lunii aprilie, susțin invitația la unul dintre cele mai consistente și bine argumentate programe ale primăverii, o seară Ludwig van Beethoven - César Franck, cu violonistul Remus Azoiței și dirijorul Radu Popa.

Conceput ca o adevărată simfonie concertantă, scris într-un limbaj eminamente clasic, sobru, care evită orice efect exterior de virtuozitate a viorii, Concertul în re major pentru vioară și orchestră de Ludwig van Beethoven rămâne una dintre atracțiile programelor de concert, un statut pe care îl împărtășește alături de fascinanta Simfonie în re minor de César Franck, capodopera postromantică, în care se reflectă influențele timpului care i-a urmat.

Ne-am imaginat această seară prin prisma unor ópusuri - unicat: a unicului concert pentru vioară din catalogul beethovenian și a unicei simfonii din creația franckiană. O seară simfonică, în care într-un mod cu totul special ne acordăm în „re”, în „re majorul” lui Ludwig van Beethoven și „re minorul” omonim, al lui César Franck...

Distribuie aceasta pagina

Newsletter @ Bilete.ro

Oferte exclusive si o editie saptamanala cu cele mai noi evenimente.