Bilete la Concert simfonic dedicat zilei Europei

Data si locatia

ultimul eveniment a fost pe 09 mai 2024
momentan nu sunt programate alte evenimente

Joi 9 mai 2024 ora 19.00

Sala Palatului Cultural

CONCERT SIMFONIC DEDICAT ZILEI EUROPEI

Dirijor Cristian Sandu

Soliști

Cătălin Oprițoiu flaut

Mariana Bulicanu soprană, Mihaela Ișpan mezzosoprană, Eusebiu Huțan tenor, Ludovik Kendi bariton

Dirijorul corului Robert Daniel Rădoiaș

Program

François Borne Fantaisie Brillante pe teme din opera Carmen pentru flaut și orchestră

Ludwig van Beethoven Simfonia a IX-a în re minor op.125

Celebrăm Ziua Europei cu monumentala Simfonie a IX-a, cea care poartă până astăzi declarațiile despre libertate, egalitate și umanitate ale lui Ludwig van Beethoven și de la a cărei apariție se împlinesc la data de 7 mai 2024, două sute de ani.

Incontestabil legată de timpurile în care a fost scrisă, revoluționară prin aparatul sonor pe care îl conține - orchestră simfonică, cor mixt și cvartet de soliști -, partitura își extinde potențialul expresiv la cerințele impuse de „Oda bucuriei” a lui Friedrich Schiller, plasată în ultima parte, și rezonează la fel de puternic și astăzi, când este universal percepută ca un reper familiar, ca parte a conștiinței tuturor.

Simfonia a IX-a de Ludwig van Beethoven înveșmântează în frumusețea mesajului ei seara de joi, 9 mai 2024, de la Filarmonică, și este prefațată de această dată de o partitură strălucitoare a romantismului francez, Fantaisie brillante pe teme din opera Carmen pentru flaut și orchestră de François Borne.

Invitații acestei seri de sărbătoare sunt Cristian Sandu (dirijor), Mariana Bulicanu (soprană), Mihaela Ișpan (mezzosoprană), Eusebiu Huțan (tenor), Ludovic Kendi (bariton) și flautistul Cătălin Oprițoiu.

Distribuie aceasta pagina

Newsletter @ Bilete.ro

Oferte exclusive si o editie saptamanala cu cele mai noi evenimente.