Bilete la Concert simfonic – Ceaikovski, Mozart

Data si locatia

30 mai

ora 19:00

Concert simfonic – Ceaikovski, Mozart

Iasi, Casa de Cultura a Studentilor

Bilete   

de la 36,04 RON

Adauga En Garde la bilet
Si banii se intorc la tine daca nu ajungi la eveniment. Afla mai multe aici.

Vineri, 30 mai 2025, ora 19
Casa de Cultură a Studenților
Concert simfonic – Ceaikovski, Mozart
Dirijor: Vlad Vizireanu
Solist: Remus Azoiței, vioară

Program:
Piotr Ilici Ceaikovski
Capriciul italian, op. 45

Wolfgang Amadeus Mozart
Concertul nr. 4 pentru vioară și orchestra în re major, KV 218

Piotr Ilici Ceaikovski
Simfonia nr. 6 în si minor, op. 74, Patetica

Numit de către revista britanică The Strad ca „un virtuoz incurabil cu suflet și tehnică fabuloasă”, violonistul Remus Azoiței a debutat la 8 ani cu orchestra simfonică din orașul său natal, Galați. După ce în 1995 a absolvit Conservatorul din București la clasa lui Daniel Podlovski, Remus Azoiței obține o bursă de studii la renumita Juilliard School din New York, unde are șansa să studieze cu Dorothy Delay și Itzhak Perlman, la finalul pregătirii sale obținând titlul de Master of Music. De-a lungul timpului el a beneficiat și de îndrumarea violonistului Bujor Prelipcean.
Remus Azoiței a concertat în săli prestigioase cum ar fi Carnegie Hall în New York, Concertgebouw Amsterdam, Salle Cortot Paris, Konzerthaus Berlin, St-Martin-in-the-Fields și Wigmore Hall în Londra, Teatro La Fenice Veneția, Auditorio Nacional Madrid sau Konzerthaus Viena, apărând de asemeni în festivalurile muzicale de la Tokyo, Cambridge, Londra, Berlin, Heidelberg și Santander, între altele. A colaborat cu artisti renumiți printre care se numără Lawrence Foster, David Geringas, Gérard Caussé, Michael Sanderling, Adrian Brendel, sau Cvartetul de coarde Voces, fiind de asemeni solist al unor ansambluri de prestigiu precum Berlin Kammer Orchestre la Berlin, Orchestre Nationale de Belgique la Bruxelles, sau Orchestre Philarmonique de Radio France la București.
În 2005, el a interpretat Dublul concert de Bach alături de violonistul Nigel Kennedy în cadrul Festivalului Internațional George Enescu, concert preluat de către 19 posturi de radio si televiziune din Europa, incluzând BBC, Arte și Mezzo. Cu ocazia debutului său la celebra Wigmore Hall din Londra, ziarul Sunday Express scria că „a cântat un concert de neuitat în fața unei săli Wigmore arhipline și a ridicat publicul în picioare. Iată un muzician excepțional.”
Remus Azoiței a înregistrat în premieră mondială integrala lucrărilor pentru vioară și pian de George Enescu alături de pianistul Eduard Stan, pentru casa de discuri Hanssler din Germania. Comentând pe marginea acestei realizări, revista britanică The Strad spune ca „Azoiței are toate atuurile: sensibilitate marcantă, dulceață a sunetului (dar nu dulceag) și o paletă coloristică și dinamică imensă”, pe când publicația Gramophone descrie „Stilul rafinat si vibrant al lui Remus Azoiței… un interpret distinct care combină temperament, măiestrie și eleganță a execuției într-un mod foarte special”.
În 2009 el a susținut un turneu de 15 concerte in jurul Europei, Washington DC și New York alături de pianistul Eduard Stan. După debutul său în capitala americană, ziarul Washington Post notează: „Azoiței cântă cu sensibilitate melodică fluentă și tehnică strălucitoare.” În 2014 Remus a realizat un alt CD pentru Chandos, alături de grupul Schubert Ensemble, disc elogiat îndelung în presa internațională.
În 2001, Remus Azoiței a fost numit profesor de vioară al Academiei Regale de Muzică din Londra, la acel moment fiind de asemeni cel mai tânăr profesor de vioară din întreaga istorie de 200 ani a Academiei. În 2007, el a pus bazele Societății Enescu din Londra, fiind unul din membrii fondatori precum și directorul său artistic, poziție pe care o ocupă în continuare. În 2005, el a fost decorat de către Președintele României cu titlul de Ofițer al Ordinului Meritul Cultural, iar in mai 2013 Regele României Mihai l-a numit Ofițer al Ordinului Coroana României.
Actualmente, Remus Azoiței cântă la o vioară Niccolo Gagliano, din 1740.

Caracterizat drept un dirijor cu „gesturi ample, claritate, precizie și pasiune pură”, Vlad Vizireanu continuă să lase o impresie dinamică și expresivă în lumea muzicii ca dirijor internațional și profesor. Cu o prezență regulată în circuitul competițional, Vizireanu a atras atenția internațională în 2013, odată cu obținerea premiului al doilea la Concursul de dirijat Cadaqués. Trei ani mai târziu și a făcut debutul cu London Symphony Orchestra la Barbican Hall, ca finalist al Donatella Flick Competition. În 2018, a fost invitat la Competiția Malko, alături de Orchestra Simfonică Națională Daneză, iar la Mahler Conducting Competition a fost unul din cei 14 dirijori invitați din cei 400 care au aplicat global, alături de Orchestra Simfonică Bamberg.
În toamna anului 2013 a fost invitat să debuteze în cadrul Festivalului Internațional George Enescu de la București, alături de Pittsburgh Symphony, iar în 2015 a revenit pe scena festivalului, la pupitrul Cameratei Regale. De atunci, a fost reinvitat la edițiile din 2019, 2021 și 2023.
Vlad Vizireanu a studiat cu David Zinman și Kurt Masur și a fost ales pentru 2 ani consecutivi unul din cei șapte dirijori din întreaga lume pentru a studia cu Bernard Haitink, la Lucerne Easter Festivals, edițiile din 2013 și 2014. Vizireanu a fost unul dintre studenții târzii ai lui Lorin Maazel, sub umbrela Festivalului Castleton din 2014. De asemenea, a primit prestigioasa Chautauqua Conducting Fellowship (2013) în New York, unde l a asistat pe Timothy Muffit. Printre mentorii săi se numără și Michael Tilson Thomas (2014, New World Symphony Masterclass), Neeme Järvi (2016, Festivalul de Muzică Gstaad), Franz Welster Möst (2010, IU Cleveland Orchestra Residency Masterclass) și James DePriest (2011, ASU Conducting Masterclass).
Printre orchestrele pe care le a condus se numără Tonhalle Orchester, Lucerne Festival Strings, Simfonia New World, dar și Filarmonica din Los Angeles, Filarmonica din Napoli și Orchestra Sarasota. A fost director muzical la Simfonia Knox Galesburg din Illinois și la Simfonia North Shore din New York. De asemenea, a fost director artistic al Enescu & The Americas, o organizație menită să asigure un schimb cultural între România și Statele Unite ale Americii, cu ajutorul muzicii marelui compozitor român George Enescu.

Biletele se pot achiziționa on line până în ziua concertului, la ora 12. După această oră, biletele se pot achiziționa de la casieria Filarmonicii.

Distribuie aceasta pagina

Newsletter @ Bilete.ro

Oferte exclusive si o editie saptamanala cu cele mai noi evenimente.