Bilete la Concert simfonic – Brahms, Beethoven, Reger

Data si locatia

23 mai

ora 19:00

Concert simfonic – Brahms, Beethoven, Reger

Iasi, Casa de Cultura a Studentilor

Bilete   

de la 36,04 RON

Adauga En Garde la bilet
Si banii se intorc la tine daca nu ajungi la eveniment. Afla mai multe aici.

Vineri, 23 mai 2025, ora 19
Casa de Cultură a Studenților
Concert simfonic – Brahms, Beethoven, Reger
Dirijor: Gheorghe Costin
Solist: Daniel Goiți, pian

Program:
Johannes Brahms
Variațiuni pe o temă de Joseph Haydn op.56a

Ludwig van Beethoven
Concertul nr. 3 pentru pian și orchestra în do minor, op. 37

Max Reger
Variațiuni și Fugă pe o temă de Mozart op.132

Unul dintre interpreții români ai momentului, Daniel Goiți este un muzician desăvârșit, cucerind publicul printr-o pianistică sobră, o frazare bine gândită și o deosebită precizie ritmică, trăsături ce îi definesc stilul interpretativ dar și reperele pe care le impune studenților săi în activitatea pedagogică pe care o desfășoară la Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj Napoca.
Născut la Reșița, în 1968, Daniel Goiți a început studiul pianului la Școala de Muzică din același oraș, continuându l la Liceul de Muzică din Cluj Napoca și la Academia de Muzică „Gheorghe Dima”. După absolvire, a urmat cursuri de interpretare la Hochschule der Kunste din Berlin (cu prof. Georg Sava).
Primul premiu la un concurs de interpretare l a primit la vârsta de 11 ani, în 1979, după care a urmat un întreg șir de premii la concursurile naționale pentru elevi și studenți, atât ca solist cât și în formații camerale (duo sau trio), culminând cu două importante Premii I la concursurile internaționale „George Enescu”, de la București (1991) și „Arthur Schnabel”, de la Berlin (1992). A obținut de asemenea premiul I pentru cea mai bună interpretare a unei lucrări franceze la Conservatorul din Paris.
Activitatea sa interpretativă cuprinde numeroase recitaluri și concerte, susținute atât în țară cât și în străinătate, la: Viena, Berlin, Brandenburg, Tokio, Caen, Tel Aviv, Dresda, Alabama (SUA), Londra, Paris, Marseille, Strassbourg, Pecs și Kaposvari (Ungaria), Budapesta, Marsala și Ragusa (Italia) etc.
Are înregistrări pentru casele de discuri Electrecord din București și RIAS din Berlin, precum și pentru radioul și televiziunea din România.

Dirijor, compozitor, profesor de orchestră, Gheorghe Costin și-a început activitatea dirijorală la Filarmonica din Târgu Mureș (1986-1988), a continuat-o la Filarmonica Moldova din Iași (1988-2001), revenind apoi la Timișoara, la Filarmonica Banatul (din 2001).
De-a lungul carierei sale a dovedit egală disponibilitate atât pentru genul simfonic cât și pentru operă. A fost invitat să dirijeze la pupitrul tuturor orchestrelor filarmonice din România și peste hotare, fie ca dirijor oaspete al unor prestigioase orchestre europene, fie împreună cu orchestre românești, în turnee de concerte sau în festivaluri importante, precum „Grand Prix Maria Callas” din Atena, Festivalul și Concursul Internațional „George Enescu” București, Festivalul de operă „Mario del Monaco” de la Fano (Italia), Săptămâna Internațională a Muzicii Noi (București), Festivalul Internațional Toamna muzicală clujeană, Concursul „Pacem in Terris” (Bayreuth), Concerte cu Orchestra „Pro Arte” în Italia.
Momente de referință ale biografiei sale le-au constituit întâlnirile cu Sergiu Celibidache, Erich Bergel și Yannis Xenakis cu ocazia unor concerte (1992 și 1993) pentru care a fost distins cu Premiul Uniunii Criticilor și Interpreților din România. Urmare a turneului-eveniment din Germania și Belgia, ca extensie a Festivalului Internațional „George Enescu” (2005), ICR i-a conferit Medalia „George Enescu”, în semn de prețuire pentru susținerea și promovarea culturii românești peste hotare.
La Opera Română din Timișoara a dirijat premierele operelor Otello și Turandot. La Facultatea de Muzică din cadrul Universității de Vest din Timișoara a activat (1999 2007) ca profesor de orchestră.
A compus muzică simfonică și de cameră, muzică corală.
Este membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din 1984 și Cetățean de Onoare al Municipiului Baia Mare (2008).

Biletele se pot achiziționa on line până în ziua concertului, la ora 12. După această oră, biletele se pot achiziționa de la casieria Filarmonicii.

Va aducem la cunostinta ca pe langa preturile biletelor sau abonamentelor afisate, pot exista si costuri aditionale ce trebuie suportate de dvs., respectiv: taxe de intermediere, procesare, emitere bilet, comisioane, cost de livrare (in cazul in care veti solicita livrarea prin curier a biletului/abonamentului); cost Asigurare En Garde (in cazul in care veti opta pentru incheierea unei asigurari de bilete), costuri identificate separat in pasii comenzii.
Prin cumpararea unui bilet sau abonament de pe site-ul nostru Bilete.ro, cumparatorul se obliga sa respecte Regulile de participare si acces la eveniment, precum si Termenii si Conditiile site-ului Bilete.ro

Taxe servicii aplicabile per bilet:
Taxa administrare - 2%
Taxa procesare - 2 lei
Comision ticketing - 7.14%
Taxa emitere bilet - 1 RON

Un bilet este valabil pentru o singura persoana. Toti participantii la eveniment, adulti si copii, trebuie sa cumpere bilet sau abonament, indiferent de varsta. (Mai putin cazurile unde este specificata gratuitate in limita de varsta).
Va rugam sa respectati orele de acces in sala de spectacol sau in locul de desfasurare a evenimentului inscriptionate pe bilet, pentru a evita aglomerarea pe caile de acces sau deranjarea celorlalti spectatori dupa inceperea spectacolului/evenimentului.

Distribuie aceasta pagina

Newsletter @ Bilete.ro

Oferte exclusive si o editie saptamanala cu cele mai noi evenimente.