Bilete la Concert LA VIDA LOCA – Bridges

Data si locatia

ultimul eveniment a fost pe 05 apr 2019
momentan nu sunt programate alte evenimente

Concert LA VIDA LOCA – Bridges

Matei Ioachimescu – flaut
Alfredo Ovalles – pian
TEATRELLI, 5 aprilie 2019, ora 19.00
Durata: 100 de minute (cu pauză)

LA VIDA LOCA - proiectul flautistului Matei Ioachimescu și al pianistului Alfredo Ovalles, care s-a bucurat de un succes internațional, pornește din nou în turneu european, sub genericul „Bridges”. Între 23 martie și 10 aprilie 2019, cei doi artiști de renume vor concerta la Bialystok, Tallinn, Viena, București, și Oradea. În București vor putea fi ascultați live pe scena Teatrelli (Piața Lahovari 7), vineri, 5 aprilie 2019, de la ora 19.00, evenimentul fiind organizat în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin creart - Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, și cofinanțat de AFCN - Administrația Fondului Cultural Național.

Odată cu noul program „La Vida Loca - Bridges”, virtuozul flautist de origine română Matei Ioachimescu și versatilul pianist venezuelean Alfredo Ovalles, artiști stabiliți la Viena, creează o lume muzicală nouă, dar care pare familiară în același timp. La Vida Loca testează limitele celor două instrumente, setează noi impulsuri și aduce un suflu nou repertoriului cameral. Într-o lume din ce în ce mai fragmentată, cei doi artiști creează punți între diferite stiluri muzicale, mixând muzica clasică, contemporană, cu ritmuri de jazz, rock sau world music din diferite zone ale lumii. În perioada 23 martie - 10 aprilie 2019, cinci orașe - Viena, Bialystok, Tallinn, Oradea și București - vor fi gazdele unui program unic, cross-over, care va include lucrări scrise special pentru acest eveniment. Imensa bucurie de a cânta, virtuozitatea explozivă și sunetul inconfundabil al flautului lui Matei Ioachimescu, totul presărat cu mult umor și energie, stau la baza succesului internațional al proiectului LA VIDA LOCA.

Celebrul compozitor finlandez Kalevi Aho afirma despre Matei Ioachimescu: „Cântatul lui a impresionat profund publicul, după fiecare concert mai mulți spectatori au izbucnit în lacrimi, iar aplauzele au fost neobișnuit de lungi. Matei Ioachimescu face parte dintre cei mai mari flautiști pe care i-am ascultat.”

Flautistul Matei Ioachimescu este recunoscut pentru interpretările repertoriului baroc, modern, dar și pentru recitaluri cross-over, susținând o activitate concertistică impresionantă.

Este absolvent al Universității de Muzică din Viena, oraș în care s-a și stabilit. De-a lungul carierei sale a obținut mai multe importante distincții și burse (precum cele de la Fundația Thyll-Dürr sau Yehudi Menuhin Foundation), a colaborat cu unii dintre cei mai interesanți muzicieni internaționali și a concertat pe renumite scene din Europa și Japonia, precum: Konzerthaus Wien, Ateneul Român, Conservatorio Santa Cecilia, Budapest Music Center sau Suntory Hall.

Albumul de debut, intitulat "Lumiere" și realizat în colaborare cu pianista Cătălina Butcaru, este considerat de către criticii de specialitate un produs de referință pentru aceste două instrumente.

Pentru activitatea sa intensă și înalta calitate a proiectelor susținute, i-a fost încredințat titlul de „Ambasador al Integrării" în anul 2013 de către actualul Cancelar al Austriei, Sebastian Kurz. Este invitat ca membru al juriului în competiții internaționale și susține workshop-uri în Austria, Japonia, Ungaria, România și Croația.

Alfredo Ovalles s-a format ca muzician complex și versatil în orașul său natal - Caracas, în Venezuela, la Baylor University din SUA și la Universitatea de Muzică din Viena.

Are o carieră internațională importantă, care l-a purtat pe scene precum Berliner Philharmonie, Wiener Konzerthaus, Musikverein sau King’s Place din Londra. Pe lângă recitaluri solo, Alfredo Ovalles colaborează cu Orchestra „Frederic Chopin” din Gdańsk - Polonia, cu Filarmonica din Minsk sau cu Orchestra Simfonică a Republicii Dominicane. Este câștigător al unor importante competiții internaționale, precum Osaka International Music Competition sau „Franz Schubert” Competition din Bulgaria.

Alfredo Ovalles este un artist în permanentă dezvoltare și un avocat al muzicii noi, care colaborează intens cu artiști, compozitori și ansambluri precum Green Thing sau Black Page Orchestra.
Mai multe informații pe: www.lavidalocamusic.com
Acest proiect este cofinanțat de AFCN, Administrația Fondului Cultural Național.
Producător: Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură
Parteneri: Primăria Capitalei, prin creart - Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București și Forumul Cultural Austriac București.

Din program:

Almoraima/Zyryab (Paco de Luciá)
Hov Arek Sare Jan/Al Ayloughs (Komitas)
El Choclo (A. Villoldo)
Tonada de Luna Lenna (S. Diaz)
Where to go when (Irinel Anghel) p.a.a
Caribe (Michel Camilo)
Alfonsina Y el mar (A.Ramirez)
N.n. (Mihai Măniceanu) p.a.a
Patasdilo (Carlos Vieco)
Corazon Loco (Antonio Machin)
Trabadedos (Venezuelean Trad. Medley)
The wolf on the hot thin roof (Diana Rotaru) p.a.a
Makedonsko Devojče/Jovano Jovanke/Kalaidjisko Oro (Macedonian trad.)

Prin cumpararea unui bilet de pe site-ul Bilete.ro, participantul se obliga sa respecte Regulile de participare si acces la spectacol, precum si Temenii si Conditiile site-ului Bilete.ro

Un bilet este valabil pentru o singura persoana. Toti participantii la spectacol, adulti si copii, trebuie sa cumpere bilet, indiferent de varsta. (Mai putin cazurile unde este specificata gratuitate in limita de varsta)

Va rugam sa respectati orele de acces in sala de spectacol inscriptionate pe bilet, pentru a evita aglomerarea pe caile de acces sau deranjarea celorlalti spectatori dupa inceprea spectacolului.
Alege eBilet si ajuta mediul inconjurator. Printeaza eBiletul acasa si vino cu el la eveniment. Odata ce ai plasat si ai achitat comanda cu livrare prin eBilet, vei primi eBiletul in format electronic pe e-mail.
Biletele s-au pus in vanzare pe www.bilete.ro, în oficiile Postei Romane, in Magazinele Inmedio&Relay semnalizate Bilete.ro si în magazinele Germanos-Telekom.
Lista casieriilor Bilete.ro de la care se pot achizitiona biletele se poate verifica aici: Lista casieriilor Bilete.ro
Lista magazinelor Inmedio semnalizate Aici Bilete.ro de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista magazinelor Inmedio&Relay
Lista magazinelor Germanos de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista magazinelor Germanos-Telekom
Lista Oficiilor Postale semnalizate Aici Bilete.ro de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista Oficiilor Postale
INFORMATII BILETE - call center 021.311.93.23 ( numar cu tarif normal) sau e-mail office@bilete.ro.

Distribuie aceasta pagina