Bilete la Concert David Garrett

Data si locatia

ultimul eveniment a fost pe 31 iul 2023
momentan nu sunt programate alte evenimente

Îşi pot permite să facă crossover numai acei artişti care şi-au făcut deja un nume pe scena muzicii clasice.” – David Garrett

Luni, 31 iulie 2023, la ora 20:00, artistul David Garrett va interpreta albumul „Iconic”, pe scena Parcului Rozelor. Vă invităm să îl ascultați în premieră la Timișoara, într-un concert deosebit de vioară.

David Garrett cântă pe un Stradivarius din 1716. A intrat în Guinness Book ca unul din cei mai rapizi violoniști din lume, cu un record de 13 note muzicale pe secundă, în interpretarea piesei „Zborul bondarului”, de Rimski-Korsakov. Are o legătură specială cu România, fiind un mare admirator al lui George Enescu, căruia îi studiază și interpretează compozițiile.

Născut pe 4 septembrie 1980, la Aachen, în Germania, David Garrett a primit prima sa vioară la vârsta de 4 ani şi a debutat cu Hamburg Philharmonics la 10 ani. La 13 ani, este cel mai tânăr artist care semnează un contract în exclusivitate cu Deutsche Grammophon, sub pseudonimul David Garrett, după numele de familie al mamei sale, de origine americană. În 1999, în vârful carierei, hotărăște să se mute la New York, pentru a studia muzicologie şi compoziţie, dar şi pentru a-şi perfecţiona tehnica, devenind student al lui Itzhak Perlman, la Juilliard School.

În 2003, câştigă renumitul Concurs de Compoziţie de la Juilliard, cu o fugă compusă în stilul lui Johann Sebastian Bach. După încheierea studiilor, violonistul se dedică apropierii tinerilor de muzica clasică, combinând elemente clasice cu cele pop, rock și rhythm & blues.

„La piesele crossover, pentru care fac aranjamentele, mă străduiesc să ating un nivel de performanţă cel puţin egal cu ceea ce se aşteaptă de la lucrările clasice. Când alt violonist se uită la partiturile mele, trebuie să spună: Partea de vioară e al naibii de bună. E atât de grea, încât va trebui să studiez mult ca să îmi iasă bine.”, mărturisește David Garrett.

Violonistul a dovedit deja de multă vreme că excelenţa fără compromisuri și popularitatea, arta şi comerţul reușesc să se împace, fermecând ascultătorii de toate vârstele. Astfel, același muzician electrizant ţine concerte clasice cu casa închisă, în sălile filarmonicilor, dar şi pe scenele în aer liber, unde prezintă programe de tip crossover. Apare în faţa publicului cu viziunea sa despre cum mai multe stiluri muzicale pot fi contopite în mod creativ, la un nivel artistic ridicat, fără niciun compromis la nivelul standardelor muzicale.

David Garrett excelează și în înregistrările sale, pentru care a fost lăudat şi a primit sprijinul unor virtuozi precum Isaac Stern, Yehudi Menuhin şi, mai ales, Ida Haendel.Această combinaţie de perfecţionism şi deschidere, de atenţie la detalii explică succesul copleşitor al lui David Garrett, de la lansarea CD-ului „Virtuoso”.

Artistul a fost răsplătit cu un premiu ECHO Classic 2008 la categoria „Classic without Borders”. Albumul „Encore” a urmat rapid după primul său succes, în octombrie 2008. În SUA, discul „David Garrett” a rămas pe primul loc al topurilor de muzică clasică şi de crossover luni de-a rândul.

Albumul „Classic Romance”, lansat în noiembrie 2009, este construit în jurul Concertului pentru vioară de Mendelssohn și îi aduce lui Garrett premiul ECHO Classic 2010, la categoria „Bestseller of the Year”: „Sufletul meu se găseşte în muzica clasică şi jubilez când reuşesc să transmit publicului mesajul meu.”

În iunie 2010, întreaga activitate muzicală a violonistului culminează cu o mare provocare: proiectul „Rock Symphonies.” Clasici din toate epocile – de la epoca barocă, până în vremurile moderne, de la Bach, la Nirvana – sunt prezentaţi într-un limbaj simfonic cu aranjamente noi. În 2011, primește două premii ECHO pentru „Rock Symphonies”, iar DVD-ul „David Garrett: Rock Symphonies – Open Air Live” a fost premiat la categoria „Best Domestic DVD Production” şi a luat distincţia „Best Artist”, la categoria „Rock/Pop Domestic”.

În 2011, David se întoarce la rădăcinile sale clasice, făcând parte din juriul Concursului internaţional de muzică din Köln.Ceva mai târziu, înregistrează, la DECCA, albumul „Legacy”, lansat în Germania, Austria şi Elveţia. Acesta cuprinde Concertul pentru vioară de Beethoven, pe care David îl consideră a fi capodopera repertoriului de vioară, și lucrări de Fritz Kreisler, care nu a fost doar un violonist faimos, ci şi un compozitor excepţional, dotat cu o înţelegere muzicală profundă.

De îndată ce a fost lansat, albumul a ajuns pe locul 6 în topurile generale din Germania, cel mai înalt loc atins vreodată de un album de muzică instrumentală clasică. În ianuarie 2012, a devenit Gold Album. După turneul de succes din 2022, „Alive – My Soundtrack”, care a cuprins 32 de concerte, în 11 țări, între care și un concert la Cluj, celebrul violonist deschide un nou capitol în muzica sa și străbate mapamondul, în turneul „Iconic Tour”, care promovează noul său album, „Iconic”, lansat de Deutsche Grammophon.

Va aducem la cunostinta ca pe langa preturile biletelor sau abonamentelor afisate, pot exista si costuri aditionale ce trebuie suportate de dvs., respectiv: cost de livrare (in cazul in care veti solicita livrarea prin curier a biletului/abonamentului); cost Asigurare En Garde (in cazul in care veti opta pentru incheierea unei asigurari de bilete) si cost procesare Bilete.ro, costuri indentificate separat in pasii comenzii.
Prin cumpararea unui bilet sau abonament de pe site-ul nostru Bilete.ro, cumparatorul se obliga sa respecte Regulile de participare si acces la eveniment, precum si Temenii si Conditiile site-ului Bilete.ro

Un bilet este valabil pentru o singura persoana. Toti participantii la eveniment, adulti si copii, trebuie sa cumpere bilet sau abonament, indiferent de varsta. (Mai putin cazurile unde este specificata gratuitate in limita de varsta).
Va rugam sa respectati orele de acces in sala de spectacol sau in locul de desfasurare a evenimentului inscriptionate pe bilet, pentru a evita aglomerarea pe caile de acces sau deranjarea celorlalti spectatori dupa inceperea spectacolului/evenimentului

Alege eBilet si ajuta mediul inconjurator. Printeaza eBiletul acasa si vino cu el la eveniment. Odata ce ai plasat si ai achitat comanda cu livrare prin eBilet, vei primi eBiletul in format electronic pe e-mail.

Biletele s-au pus in vanzare pe www.bilete.ro, în oficiile Postei Romane, in Magazinele Inmedio&Relay semnalizate Bilete.ro si în magazinele Germanos-Telekom.

Lista magazinelor Inmedio semnalizate Aici Bilete.ro de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista magazinelor Inmedio&Relay

Lista magazinelor Germanos de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista magazinelor Germanos-Telekom

Lista Oficiilor Postale semnalizate Aici Bilete.ro de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista Oficiilor Postale

Lista magazinelor Vodafone de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista magazinelor Vodafone

INFORMATII BILETE - call center 021.311.93.23 ( numar cu tarif normal) sau e-mail office@bilete.ro.

Distribuie aceasta pagina

Newsletter @ Bilete.ro

Oferte exclusive si o editie saptamanala cu cele mai noi evenimente.