Bilete la City Beat/ Carmen

Data si locatia

ultimul eveniment a fost pe 30 oct 2019
momentan nu sunt programate alte evenimente

CITY BEAT
Muzica: The Art of Noise
Balet într-un act
Ritmul și dinamismul vieții urbane – cu care, în mod cert, o mare parte a clujenilor rezonează în profunzime – își găsește, de această dată, reprezentarea într-un spectacol muzical-coregrafic adus pe scena Operei Naționale Române Cluj-Napoca tocmai din Statele Unite ale Americii. Baletul într-un act City Beat, creat de coregraful și maestrul de balet Pavel Rotaru, a fost reprezentat pentru prima oară în anul 1994. Lucrarea s-a născut sub inspirația muzicii synth-popa formației Art of Noise, înființată în 1983, și descrie, atât tumultul traiului zilnic, obișnuit – pe fondul căruia individul își cultivă idealurile și caută să și le ducă la îndeplinire –, cât și viața de noapte – cadru de manifestare al cluburilor de motocicliști, al tinerilor îndrăgostiți, al practicii prostituției, al traumei homosexualității sau drogurilor ș.a.m.d.

CARMEN
Muzica: Georges Bizet & Rodion Șcedrin
Balet într-un act
Dacă tabloul coregrafic urban City Beat ne aduce în față, pe rând sau simultan, povești de viață ale unor,, orășeni oarecare”, baletul într-un actCarmenredă o singură dramă, de altfel, foarte cunoscută și în ipostaza operei omonime a lui Georges Bizet. Pornind de la același subiect al nuvelei lui Prosper Mérimée, Pavel Rotaru a creat un balet aflat sub semnul pasiunii și geloziei care îi leagă pe cei trei protagoniști ai acțiunii: gitana Carmen, soldatul Don José și toreadorul Escamillo. Tensiunea acumulată în interiorul triunghiului amoros îi va fi, în final, fatală seducătoarei Carmen. Pașii de dans articulează atât coregrafii neo-clasice, cât și clasice și moderne, în deplin acord cu fiecare etapă a poveștii tulburătoare.
Vă așteptăm să descoperiți puternice esențe ale prezentului și trecutului, într-un spectacol de balet complex și incitant!
Spectacolul are o pauză şi se încheie în jurul orei 20.15

Coregraf: Pavel Rotaru
Scenograf: Valentin Codoiu
Regie scenă culise: Cristina Albu
Distribuție în curs de stabilire. Mai multe detalii în curând

Distribuie aceasta pagina

Newsletter @ Bilete.ro

Oferte exclusive si o editie saptamanala cu cele mai noi evenimente.