Chris Potter Trio

Data si locatia

ultimul eveniment a fost pe 14 nov 2017
momentan nu sunt programate alte evenimente

Stimati Clienti,

Spectacolul "Chris Potter Trio - 14 nov 2017” ce trebuia sa aiba loc pe data de 14 Noiembrie 2017, la Cinema Pro, Bucuresti, a fost AMANAT pentru o data necunoscuta momentan.

Persoanele care au achizitionat bilete prin intermediul www.bilete.ro si doresc sa recupereze contravaloarea biletelor achizitionate (fara taxele de curierat sau de transfer bancar - conform conditiilor de vanzare de bilete ale www.bilete.ro ) o vor putea face la sediul www.bilete.ro prezentand biletele achizitionate si codul comenzii de bilete pana la data de 15 Noiembrie 2017!!

Persoanele care sunt in imposibilitatea de a ajunge la sediul bilete.ro pot trimite biletele prin curier la sediul Bilete.ro (pana in maximum data de 15 Noiembrie 2017 - data la care biletele trebuie sa ajunga in sediul bilete.ro), contravaloarea biletelor returnandu-se in contul indicat de persoana care a achizitionat biletele.

Adresa Sediul Bilete.ro: Str. Ion Neculce nr. 16, Etaj 1, Bucuresti, Sector 1, Cod Postal 011255.

Program de lucru cu publicul: Luni - Vineri 10:00-17:00
Ne cerem scuze pentru inconveniente si va multumim pentru intelegere!!

JAZZ SYNDICATE LIVE SESSIONS prezinta In Premiera in Romania

CHRISS POTTER TRIO
Un improvizator de clasă mondială, compozitor rasat și formidabil sef de formatie, saxofonistul Chris Potter s-a remarcat ca un leader al generației sale. Prestigioasa revista Down Beat la numit "unul dintre cei mai studiați (și copiați) saxofonisti de pe planetă", în timp ce Jazz Times la identificat drept "o figură de renume mondial". Veteranul saxofonist Dave Liebman, la numit pur și simplu "unul dintre cei mai buni muzicieni ai momentului”, un sentiment împărtășit de cititorii lui Down Beat în votarea lui drept al doilea cel mai bun saxofonist, devansat doar de legendarul Sonny Rollins în editia 2008 a revistei Readers Poll.

Un improvizator puternic și cel mai tânăr muzician care a câștigat vreodată premiul Jazzpar din Danemarca, discografia impresionantă a lui Potter include 15 albume ca și sef de formatie, precum si peste 100 de albume ca si “sideman”. El a fost nominalizat pentru un Grammy Award cu lucrarea sa solo "In Vogue", o piesa de pe albumul Pink Elephant Magic din 1999 a lui Joanne Brackeen si a fost proeminent prezent pe albumul "Two Against Nature" al lui Steely Dan, castigator al unui Grammy Award in anul 2000. A interpretat sau a inregistrat cu multe dintre cele mai importante nume ale jazz-ului, cum ar fi Herbie Hancock, Dave Holland, John Scofield, Mingus Big Band, Jim Hall, Paul Motian, Dave Douglas, Ray Brown si multi altii.

Privind in urma celor 20 de ani de la sosirea sa in New York, Potter spune: "Am avut sansa de a invata foarte mult de la toti sefii de formatie cu care am lucrat. Fiecare mi-a dat o altă perspectivă asupra modului de organizare a unei formatii și a făcut o declarație. Am învățat că orice abordare poate funcționa, atâta timp cât ai o viziune puternică asupra a ceea ce doresti să faci".

Iar Potter a rămas fidel artei sale încă din anii formarii. Născut la Chicago pe 1 ianuarie 1971, familia sa s-a mutat în Columbia, Carolina de Sud pe cand Chris avea doar 3 ani. Acolo a început să cânte la chitară și la pian înainte de a prelua alto saxofonul la vârsta de 10 ani, cantand in primul concert la varsta de 13 ani. Când legendarul pianist Marian McPartland l-a auzit pentru prima oara pe Chris, la varsta de 15 ani, i-a spus tatalui sau este pregatit pentru a pleca in turneu cu o formatie cum ar fi trupa lui Woody Herman, dar terminarea studiilor a constituit o prioritate. La vârsta de 18 ani, Potter s-a mutat la New York pentru a studia la New School and Manhattan School of Music, în timp ce s-a integrat în scena jazz-ului din New York și a început cariera ca si muzician profesionist.

Acum un veteran respectat (ca și un proaspat tatic), Potter continuă să lucreze ca sef de formatie sau sideman. Desigur, multe capitole interesante urmeaza. Așa cum vechiul sau coleg, compozitorul si alto saxofonistul Dave Binney, a declarat revistei Down Beat: "Chris este deschis catre orice acum. De aici incolo, totul este posibil”.

In seara de 23 Noiembrie, pe scena de la Sala “Cinema Pro” vor urca:

Chriss Potter - saxofon; Reuben Rodgers - bass; Eric Harland - drums;

Evenimentul “CHRIS POTTER TRIO”, face parte din seria de concerte Jazz Syndicate Live Sessions, unde anul acesta vor mai concerta:

* AVISHAI COHEN - TBA - Sala Radio - Bucuresti;
* JOHN COLTRANE's “A Love Supreme” - 23 Noiembrie 2017, Sala “Cinema Pro” - Bucuresti;

PROGRAM:
Concertul “CHRIS POTTER TRIO” va avea loc pe 14 Noiembrie 2017, orele 20:00 la Sala “Cinema Pro” din București. Accesul în sală se face începând cu ora 19:30. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toată durata concertului.

Detalii pe pagina de Facebook Jazz Syndicate Live Sessions.

VIDEO:
https://www.youtube.com/watch?v=Cx9NaCk_e1I
Eveniment recomandat de MAGIC FM!

Distribuie aceasta pagina