Camerata Regala de Dragobete

Data si locatia

ultimul eveniment a fost pe 17 feb 2018
momentan nu sunt programate alte evenimente

Maria Tanase si Edith Piaf nu s-au cunoscut niciodata, dar si-au cantat reciproc cantecele. Tanase fits Piaf aduce aceasta prietenie muzicala pe aceeasi scena, intr-un concert unic. Alaturi de Camerata Regala si Cristian Orosanu, impreună cu binecunoscutul pianist si orchestrator argentinian Mariano Castro (caruia ii apartin toate orchestratiile pieselor acestei seri), Alexandra Fits va va oferi un regal al celor mai cunoscute piese ale celor mai indragite doamne ale muzicii franceze si romanesti!

Maria Tanase si Edith Piaf
Femei frumoase, cu voci tulburatoare, cu iubiri de poveste si scandaluri rasunatoare... Legende ale vremurilor lor. O „privighetoare” (Maria Tanase) si o „vrabie” (Édith Piaf – pe numele ei adevărat Edith Giovanna Gassion, a adoptat pseudonimul “Piaf”, care in argoul parizian înseamnă “vrabie”), doua voci care au marcat aceeaşi epoca si care au povesti de viata frumoase si furtunoase atat de asemanatoare – romanca, nascuta in mahalaua bucuresteana, iar frantuzoaica, fiica de cantareata ambulanta si acrobat de circ, au devenit embleme ale unor natiuni unite de ginta latina.
Maria Tanase a fost produsul unui Bucuresti care se dezvolta frumos. Edith Piaf s-a nascut ca rod al patimei pariziene. Nici una dintre ele nu si-a pierdut fascinatia nici după aproape jumatate de secol de la disparitie, si lor le datoram nu numai mostenirea cultural – muzicala, ci si un orgoliu feminin pe care il afisam nedisimulat ori de cate ori ni le amintim.

Distribuie aceasta pagina

)