Bilete la ALTER-NATIVE IFF

Data si locatia

ultimul eveniment a fost pe 05 nov 2023
momentan nu sunt programate alte evenimente

Lansat în anul 1993 Festivalul ALTER-NATIVE este cel mai vechi festival de acest gen din România. Prima ediţie a festivalului cu denumirea Destin şi Imaginaţie a fost o trecere în revistă a producţiei cinematografice maghiare din a doua jumătate a secolului trecut. În 1994 festivalul şi-a lărgit tematica, devenind Festivalul Internaţional de Film de Scurt-metraj ALTER-NATIVE în programul căruia un loc important a primit programul de concurs al scurt-metrajelor. Ajunsă la cea de a 30-a ediţie, evenimentul a devenit un forum pentru creaţiile recente ale cineaştilor din întreaga lume. Festivalul îşi propune promovarea unor viziuni artistice specifice şi lansarea unor creaţii de un înalt nivel artistic în domeniul filmului, sprijinind manifestarea unor expresii artistice independente, preferând alternativele individuale faţă de producţia în masă a industriei cinematografice. Scopul festivalului este realizarea unei confruntări amicale generatoare de valori, cu prilejul căruia regizorii îşi măsoară talentul şi cunoştinţele într-o competiţie internaţională, traversând hotare spirituale, culturale şi geografice.
În programul festivalului, pe lângă filmele de scurt-metraj aflate în competiţie sunt prezentate cele mai recente filme artistice şi documentare, selecţii din filmele premiate ale altor festivaluri de acest gen din Europa şi programe cu cele mai reuşite creaţii ale studenţilor facultăţilor de artă cinematografică din ţară şi de peste hotare, filme de animaţie pentru copii, precum şi concerte, expoziţii, videoinstalaţii, spectacole de teatru, performance artistice, discuţii pe teme cinematografice, întâlniri cu publicul, workshop-uri. La festival sunt invitaţi creatorii tuturor filmelor prezentate.
Ne face o deosebită plăcere să transformăm Târgu-Mureşul pentru cinci zile într-un punct de întâlnire a diferitelor genuri de filme, a cineaştilor şi cinefililor, ai criticilor de film şi reprezentanţilor mass-mediei de specialitate.

Distribuie aceasta pagina

Newsletter @ Bilete.ro

Oferte exclusive si o editie saptamanala cu cele mai noi evenimente.