Bilete la Agnes, aleasa lui Dumnezeu

Data si locatia

ultimul eveniment a fost pe 17 iun 2023
momentan nu sunt programate alte evenimente

AGNES, ALEASA LUI DUMNEZEU
de John Pielmeier

SPAȚIUL DE JOC
Sala George Constantin

ADRESĂ
Bld. Magheru, Nr. 20, Sector 1, Bucureşti
TELEFON
021.317.41.01
E-MAIL
bilete@nottara.ro

Traducerea: Bogdan Budeș

Regia: Sânziana Stoican

Scenografia: Valentin Vârlan

Distribuția:

Agnes - Cristina Juncu

Martha Livingstone - Luminița Erga / Isabela Neamțu

Stareța Miriam - Victoria Cociaș / Crenguța Hariton

Un nou-născut este găsit mort într-o mănăstire de maici, în care nu intră niciodată bărbați, în afara preotului confesor.
Marta Livingstone, psihiatră, este delegată de instanță să diagnosticheze sănătatea mintală a unei novice, Agnes, care a născut și pare că nu-și amintește nimic. Miriam Ruth, stareța, susține inocența tinerei și ideea Concepției imaculate. Între cele două femei, stareță și psihiatră, se naște un conflict al convingerilor și o rivalitate care urmărește salvarea tinerei; una încearcă să o apere, cealaltă să o vindece. Unde începe credința și unde se termină necredința? Care este miza sacrificiului? Cine este tatăl și cine este autorul moral al crimei? sunt câteva din întrebările puse de piesă.
Un text provocator, scris într-un ritm alert, o piesă despre știință, credință și iubire, într-o distribuție de excepție, în regia Sânzianei Stoican, în curând, la Teatrul Nottara.
 
John Pielmeier (n. 1949) este dramaturg și scenarist american. Și-a început cariera ca actor la Actors Theater din Louisville și la Guthrie Theater din Minneapolis. Prima sa piesă, A Chosen Room (Camera aleasă), din 1976, a fost montată la Guthrie Theater.
Agnes, aleasa lui Dumnezeu, a doua sa piesă, a fost distinsă cu Marele premiu de dramaturgie americană, în 1979. Montat pe Broadway, în 1982, în regia lui Michael Lindsay-Hogg, spectacolul a avut, în 17 luni, nu mai puțin de 599 de reprezentații.  Amanda Plummer a primit, pentru interpretarea lui Agnes, prestigiosul Premiu Tony, Premiul Drama Desk, Premiul Criticii din Boston și Premiul Outer Critics Circle.
În 1985, textul a fost ecranizat în regia lui Norman Jewison. Cele trei protagoniste: Jane Fonda, Anne Bancroft și Meg Tilly au avut mai multe nominalizări pentru interpretare (Academy Awards, Golden Globe) și au primit Premiul Cea mai bună actriță, la Festivalul de la Carloy Vary (IFF), în 1986. Meg Tilly a fost distinsă cu Premiul Golden Globe pentru interpretarea lui Agnes. În același an, John Pielmeier a fost nominalizat pentru Cel mai bun scenario de către Sindicatul Scenariștilor Americani.
Dintre piesele scrise de Pielmeier mai amintim: Băieții iernii, 1985, Dibăcia (Sleight of Hands), 1987, Voci în întuneric, 1999, Soledad Brothers. Pielmeier a scris scenariile a peste 25 de filme și seriale de televiziune, printre care Pillars of the Earth, ales între cele bune cinci miniseriale din toate timpurile.
 
Sânziana Stoican (n. 1984) a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale, Facultatea de Teatru, Secţia Regie, în 2009, şi masterul, la aceeaşi specializare. A montat spectacole în importante teatre din București și din țară. Atrasă deopotrivă de texte clasice, cât și de autori contemporani, Sânziana Stoican nu crede în teatrul fără emoție.
„Contează despre ce anume din el însuși reușești să-i vorbești spectatorului, despre ceva ce el încă nu poate cunoaște”, declara regizoarea într-un interviu din revista Yorick.
Regizoarea Sânziana Stoican este la prima colaborare cu Teatrul Nottara.

Va aducem la cunostinta ca pe langa preturile biletelor sau abonamentelor afisate, pot exista si costuri aditionale ce trebuie suportate de dvs., respectiv: cost de livrare (in cazul in care veti solicita livrarea prin curier a biletului/abonamentului); cost Asigurare En Garde (in cazul in care veti opta pentru incheierea unei asigurari de bilete) si cost procesare Bilete.ro, costuri indentificate separat in pasii comenzii.
Prin cumpararea unui bilet sau abonament de pe site-ul nostru Bilete.ro, cumparatorul se obliga sa respecte Regulile de participare si acces la eveniment, precum si Temenii si Conditiile site-ului Bilete.ro

Un bilet este valabil pentru o singura persoana. Toti participantii la eveniment, adulti si copii, trebuie sa cumpere bilet sau abonament, indiferent de varsta. (Mai putin cazurile unde este specificata gratuitate in limita de varsta).
Va rugam sa respectati orele de acces in sala de spectacol sau in locul de desfasurare a evenimentului inscriptionate pe bilet, pentru a evita aglomerarea pe caile de acces sau deranjarea celorlalti spectatori dupa inceperea spectacolului/evenimentului

Alege eBilet si ajuta mediul inconjurator. Printeaza eBiletul acasa si vino cu el la eveniment. Odata ce ai plasat si ai achitat comanda cu livrare prin eBilet, vei primi eBiletul in format electronic pe e-mail.

Biletele s-au pus in vanzare pe www.bilete.ro, în oficiile Postei Romane, in Magazinele Inmedio&Relay semnalizate Bilete.ro si în magazinele Germanos-Telekom.

Lista magazinelor Inmedio semnalizate Aici Bilete.ro de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista magazinelor Inmedio&Relay

Lista magazinelor Germanos de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista magazinelor Germanos-Telekom

Lista Oficiilor Postale semnalizate Aici Bilete.ro de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista Oficiilor Postale

Lista magazinelor Vodafone de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista magazinelor Vodafone

INFORMATII BILETE - call center 021.311.93.23 ( numar cu tarif normal) sau e-mail office@bilete.ro.

Distribuie aceasta pagina

Newsletter @ Bilete.ro

Oferte exclusive si o editie saptamanala cu cele mai noi evenimente.