Bilete la 4. Magyar (Szabadtéri) Színházfesztivál

Data si locatia

ultimul eveniment a fost pe 16 aug 2020
momentan nu sunt programate alte evenimente

4. Magyar (Szabadtéri) Színházfesztivál programja
2020. augusztus 13-16.

Festivalul de Teatru Maghiar (în aer liber), Brașov, Ediția a 4-a,
13-16 august 2020

Augusztus 13., csütörtök
20.00 Szabó Enikő színművész és meghívottjainak verskoncertje (Csíkszereda) Áprily Lajos Főgimnázium udvara
Az előadás gyermekbarát, időtartama: 1 óra

Férőhelyek száma: 140
Jegyár: 25 lej

Augusztus 14., péntek
20.30 Csíki Játékszín (Csíkszereda) Áprily Lajos Főgimnázium udvara
Háy János: A halottember, Dálnoky Csilla színművész előadása
Rendező: Kányádi Szilárd
Az előadás időtartama: 1 óra 10 perc
Az előadás 14 éven felülieknek ajánlott.

Férőhelyek száma: 60
Jegyár: 30 lej

Augusztus 15., szombat
20.30 Marosvásárhelyi Nemzeti Színház, Áprily Lajos Főgimnázium udvara
George Ștefan: Tündérország/Țara Zânelor (kétnyelvű előadás/spectacol bilingv)
Rendező: Keresztes Attila és Laurențiu Blaga
Az előadás 14 éven felülieknek ajánlott.
Az előadás időtartama: 1 óra 15 perc

Férőhelyek száma: 140
Jegyár: 30 lej

22.00 M Stúdió, Sepsiszentgyörgy
PYRO – Szabadtéri tűz show
Az előadás gyermekbarát, időtartama: 20 perc
Férőhelyek száma: 60
Jegyár: 10 lej


Augusztus 16., vasárnap
18.00 Kór-Társak/Contemporanii (kétnyelvű verses koncertelőadás/ spectacol-concert liric bilingv), Áprily Lajos Főgimnázium udvara
Ének: Sebestyén Aba és Monica Odagiu, Zeneszerző: Cári Tibor
Az előadás gyermekbarát, időtartama: 1 óra 20 perc
Férőhelyek száma: 140
Jegyár: 25 lej

21.00 Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház, Áprily Lajos Főgimnázium udvara
Pintér Béla: A Sütemények Királynője
Rendező: Pálffy Tibor
Az előadás időtartama: 1 óra 10 perc
Az előadás 14 éven felülieknek ajánlott.
Férőhelyek száma: 60
Jegyár: 30 lej

4. Magyar (Szabadtéri) Színházfesztivál programja
2020. augusztus 13-16.

A négynapos brassói Magyar Színházfesztiválra ezúttal szabadtéren kerül sor, az Áprily Lajos Főgimnázium udvarán, amelyen színházi tereket alakítunk ki 2020. augusztus 13-16. között a meghívott társulatok és előadók számára, és ahová szeretettel várjuk a színházkedvelő közönséget. A fesztiválprogram változatos: a komoly drámai műfajoktól a vidám zenés produkciókon át egészen a tűz showig.

A fesztivál első napján (augusztus 13-án) Szabó Enikő csíkszeredai színművész és zenész meghívottjai lépnek fel, akik „verskoncertjük” keretében Arany János, József Attila, Radnóti Miklós, Kovács András Ferenc, Parti Nagy Lajos, Szabó T. Anna, Kemény István, Lackfi János és Orbán János Dénes költők megzenésített verseit adják elő. (A produkció gyerekbarát. Időtartama: 1 óra)

Második nap (augusztus 14-én) egy erős asszony és édesanya történetével ismerkedhetünk meg a Csíki Játékszín színművésze, Dálnoky Csilla előadásában. Háy János magyarországi drámaíró A halottember című színművének csíkszeredai színpadra adaptált történetében a gyermekét egyedül nevelő asszony sorsába nyerünk betekintést, akinek férje a fronton harcol már hosszú ideje. Majd jön két levél… Az egyik éppen a családapa halálhírét hozza… (Az előadás 14 éven felülieknek ajánlott. Időtartama: 1 óra 10 perc.)

A seregszemle harmadik napján (augusztus 15-én) a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tündérkert/Țara Zânelor című kortárs dráma előadásával lép fel, amelynek kiindulópontja valós tény. Egy marosvásárhelyi vegyes családban a román és a magyar nemzetiségek közötti félreértések több generációt is érintenek, amelyek szeretettel és gyűlölettel fűszerezik sorsukat. George Ștefan szövege, amelynek rendezője Keresztes Attila és Laurențiu Blaga, új szemszögből világítja meg az örökös román-magyar etnikumközi konfliktust: előtérbe helyezi a megformált szituáció mélységes humán jellegét, háttérbe szorítva a politikait. (Az előadás 14 éven felülieknek ajánlott. Időtartama: 1 óra 15 perc.)

Ugyanaznap különleges tűz show is megtekinthető. A sepsiszentgyörgyi M Studio cirkuszi hagyományokból inspirálódva, egy különleges és látványos tűzzsonglőr produkcióval rukkolt elő, amelyet az elmúlt időszakban sepsiszentgyörgyi negyedekben játszott, „házhoz” vitt. Most, a Pyro című produkcióban Brassóba hozzák el a tüzes mutatványokat. (A produkció gyerekbarát. Időtartama: 20 perc.)

A fesztivál zárónapján a (augusztus 16-án) ismét zenés produkció tekinthető meg: ezúttal a Yorick Stúdió projektjeként létrejött, Kór-Társak/Contemporanii című, amely Sebestyén Aba és Monica Odagiu színművészek kétnyelvű verses-zenés előadása, zenekari kísérettel. Zeneszerző: Cári Tibor. A marosvásárhelyi zenés versfüzér Szabó T. Anna, Matei Vişniec, Demény Péter, Monica Mihaela Pop, Kovács András Ferenc, Victor Ioan Frunză, Andrei Huţuleac, Pálfi Ervin és Székely Csaba költeményei ihlette dalokat foglal egybe. (Az előadás gyerekbarát. Időtartama: 1 óra 20 perc.)

Ugyanaznap, a 4. Magyar (Szabadtéri) Színházfesztivált a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház előadása zárja, a Pálffy Tibor rendezte A Sütemények Királynője, amely fontos társadalmi témát dolgoz fel. Pintér Béla drámájának főszereplője a hétéves Kosár Erika, története pedig a családon belüli erőszakot mutatja be, amelyről tévéből, rádióból és újságból is értesülünk. Azonban az ott hallott, látott történekkel ellentétben, Kosár Erika a sztori végén győzni fog. (Az előadás 14 éven felülieknek ajánlott. Időtartama: 1 óra 10 perc.)

Distribuie aceasta pagina

Newsletter @ Bilete.ro

Oferte exclusive si o editie saptamanala cu cele mai noi evenimente.