Bilete la Maria de Buenos Aires

Data si locatia

29 mar

ora 18:30

Maria de Buenos Aires

Cluj-Napoca, Opera Romana

Bilete   

de la 30,00 RON

Adauga En Garde la bilet
Si banii se intorc la tine daca nu ajungi la eveniment. Afla mai multe aici.

Tango ”operita” în două părți
Maria de Buenos Aires, subintitulată „tango operita” de către autorii ei, libretistul Horacio Ferrer și compozitorul Astor Piazzolla, este o capodoperă argentiniană ce demonstrează renașterea creatoare a tangoului modern - Nuevo Tango. Ideea zămislirii acestei lucrări ne duce în urmă cu peste 50 de ani, în anul 1965, când a fost publicat primul volum de poezie a lui Horacio Ferrer „Romancero canyegue”, care includea un poem dedicat lui Astor Piazzolla, căruia poetul i-a trimis o copie. Piazzolla i-a răspuns: „Ești în poezie ce sunt eu în Tango. Trebuie să lucrăm împreună”. Curând după aceasta, Piazzolla l-a invitat pe Ferrer să scrie un spectacol care să combine declamația cu cântul instrumental și vocal.
Ferrer a terminat libretul în a doua jumătate a anului 1967 și Piazzolla a scris partitura generală în ianuarie și februarie a anului 1968. Premiera lucrării Maria de Buenos Aires a avut loc la ”Planet Theatre” în Buenos Aires în mai, 1968.
Povestea cu tentă suprarealistă se învârte în jurul unei femei ușoare din capitala argentiniană, pe nume Maria, un personaj care trece printr-un ciclu de viață-moarte-renaștere și acceptarea propriei identități, ca ultimă șansă a răscumpărării. Dramaturgia dezvoltă ideea inițială a autorilor conform căreia Maria reprezenta intrutotul orașul Buenos Aires - cu intunecatele și incendiarele lui nopți, juxtapuse decadenței străzii, a mahalalelor.
Vârsta recomandată: 12+
Spectacolul are o pauză și se termină în jurul orei 21:00
Spectacol interpretat în limba spaniolă

Distribuție:
Coregrafia: Anca Opriș Popdan
Regie artistică: Mihaela Sandu
Regie scenă culise: Alina Simona Nistor
Adaptare scenografie și costume: Anca Pintilie
Costumele: Andrei Șchiopu
Pregătirea muzicală: Lucian Dușa
Maria: Viktoria Cormoș/Iulia Merca
El Duende: Ionuț Caras (invitat)
La Voz de Un Payador/Porteno Gorrion/Ladron mayor/Voz de ese domingo/Analista Primero: Florin Pop
La Nina Maria:În curs de stabilire
Maestru de concert: Vlad Baciu
Bandeon:Giancarlo Palena (invitat)
Flaut, picolo: Szallós-Kis Anna
Violă: Cristian Suarasan
Violoncel: Vlad Rațiu
Percuție, timpani: Alexandru Popovici
Contrabas: Flaviu Sălăjean
Pian: Lucian Dușa

Orchestra de cameră - tango și Ansamblul de Balet ale Operei Naționale Române din Cluj-Napoca

Prin cumpararea unui bilet de pe site-ul Bilete.ro, participantul se obliga sa respecte Regulile de participare si acces la spectacol, precum si Temenii si Conditiile site-ului Bilete.ro
Un bilet este valabil pentru o singura persoana. Toti participantii la spectacol, adulti si copii, trebuie sa cumpere bilet, indiferent de varsta. (Mai putin cazurile unde este specificata gratuitate in limita de varsta)
Va rugam sa respectati orele de acces in sala de spectacol inscriptionate pe bilet, pentru a evita aglomerarea pe caile de acces sau deranjarea celorlalti spectatori dupa inceprea spectacolului.
Alege eBilet si ajuta mediul inconjurator. Printeaza eBiletul acasa si vino cu el la eveniment. Odata ce ai plasat si ai achitat comanda cu livrare prin eBilet, vei primi eBiletul in format electronic pe e-mail.
Biletele s-au pus in vanzare pe www.bilete.ro, în oficiile Postei Romane, in Magazinele Inmedio&Relay semnalizate Bilete.ro si în magazinele Germanos-Telekom.
Lista casieriilor Bilete.ro de la care se pot achizitiona biletele se poate verifica aici: Lista casieriilor Bilete.ro
Lista magazinelor Inmedio semnalizate Aici Bilete.ro de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista magazinelor Inmedio&Relay
Lista magazinelor Germanos de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista magazinelor Germanos-Telekom
Lista Oficiilor Postale semnalizate Aici Bilete.ro de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista Oficiilor Postale

Lista magazinelor Vodafone de la care se pot achizitiona bilete se poate consulta aici: Lista magazinelor Vodafone
INFORMATII BILETE - call center 021.311.93.23 ( numar cu tarif normal) sau e-mail office@bilete.ro.

Distribuie aceasta pagina

Newsletter @ Bilete.ro

Oferte exclusive si o editie saptamanala cu cele mai noi evenimente.