Bilete la Concert Extraordinar Stradivarius la Domeniul Cantacuzino

Data si locatia

ultimul eveniment a fost pe 01 iul 2023
momentan nu sunt programate alte evenimente

În 1 iulie 2023, de la ora 20:30, la Domeniul Cantacuzino din Florești, Prahova va avea loc un nou eveniment muzical de excepție! Răzvan Stoica și Andreea Stoica împreună cu vioara Stradivarius, revin în atenția publicului din România alături de orchestra de cameră Kamerata Stradivarius, fondată în 2013 în Țările de Jos, și care va reuni 14 instrumentiști de excepție.

Informatii Acces AICI

Vă așteptăm să redescoperiți strălucirea viorii prin capodopere ale repertoriului violonistic din două epoci diferite: barocul și muzica contemporană argentiniană. Programul acestei seri cuprinde două cicluri de lucrări pe cât de cunoscute, pe atât de dificile, impresionante și divers colorate. Anotimpurile de Antonio Vivaldi – excentricul profesor de muzică de la orfelinatul de fete – vor fi alăturate Anotimpurilor la Buenos Aires de Astor Piazzolla – bandoneonistul și compozitorul care s-a încăpățânat să facă din muzica argentiniană un gen respectat pe scenele de muzică clasică.

Cu o tehnică fenomenală și un ascuțit simț al frazării, Răzvan Stoica este unul dintre cei mai importanți violoniști români ai momentului. Abilitățile virtuoze ale instrumentistului care impresionează în cele mai dificile partituri ale literaturii pentru vioară din toate timpurile l-au transformat într-unul dintre cei mai iubiți muzicieni români în afara granițelor țării. Alături de sora sa Andreea, o pianistă cu o interpretare sensibilă, cu care formează un duo imbatabil pe scenele de recital și concert, Răzvan Stoica se numără printre puținii violoniști care poate aborda practic orice repertoriu, cu o acuratețe stilistică aparte în muzica barocă, dar și în muzica contemporană, cu sonorități pline de pasiune, senzualitate și romantism.

Răzvan Stoica a evoluat ca solist alături de dirijori și orchestre de renume mondial. Cele mai recente colaborări ale sale includ concerte cu Filarmonica Südwestdeutsche Germania, Filarmonica olandeză, Filarmonica „George Enescu” din București precum și Orchestra Simfonica Sanremo si Orchestra Academiei Beethoven. Răzvan a obținut peste 24 de premii naționale și internaționale la competiții prestigioase. Ulterior câștigării, în anul 2013, a Marelui Premiu al concursului „Strad Prize” (Salzburg, Austria), lui Răzvan i-a fost oferită o vioară Antonius Stradivarius ce datează din 1729.

Andreea Stoica este pianistă și în cariera solistică a colaborat cu numeroase orchestre din Europa, Asia, SUA, fiind recunoscuta pentru interpretarea sensibilă și tehnica pianistică impecabilă. Din 2014, Andreea Stoica este solistă permanentă a orchestrei de cameră Kamerata Stradivarius, turneele europene ale acestora fiind caracterizate de un program divers ce îmbină cele mai apreciate lucrări clasice cu bijuteriile compozitorilor moderni.
Kamerata Stradivarius Orchestra a luat ființă în 2013 din dorința violonistului Răzvan Stoica de a aduce pe aceeași scenă sunetul secolului al XVII-lea prin cele mai celebre, apreciate și valoroase viori ale lumii impreună cu instrumentiști tineri, deschiși către noul impus de dezvoltarea tehnologică a secolului al XXI-lea.

Daca pe duo-ul Răzvan si Andreea Stoica i-ați putut aprecia recent in cadrul turneului ce a cuprins deja orase precum Alba Iulia, Iași sau București, seara de 1 iulie propune un concert extraordinar in aer liber împreună cu cei 14 instrumentiști din Kamerata Stradivarius Orchestra. In cadrul unic al Domeniului Cantacuzino Floresti, la poalele ruinelor Micului Trianon, explozia celor 8 anotimpuri reunite ale lui Vivaldi si Piazzolla, vor beneficia si de un alt instrument celebru, o vioara din anul 1678 realizată de Nicolò Amati, mentorul lui Antonius Stradivarius.

Invităm așadar toți iubitorii de muzică si frumos ca pe 1 Iulie, începând cu 20:30, să ne bucurăm de o seară cu totul specială. Vom începe prin a ciocni un pahar de vin sau prosecco oferit de organizatori pentru ca mai apoi să ne lăsăm purtați de magia anotimpurilor muzicale si a cadrului natural.

Biletele achizitionate in avans pana la data de 28 Iunie beneficiaza de discounturi de pana la 30%. Pana pe 28 Iunie 1 bilet costa: 80 lei in zona A, respective 40 lei in zona B. Ulterior, in limita locurilor ramase disponibile, preturile vor fi: 100 lei in zona A, respectiv 60 lei in zona B.

În cazul în care condițiile meteo nu vor permite desfăsurarea concertului in aer liber pe 1 Iulie, am prevăzut derularea sa duminică, 2 Iulie, ora 20:30, pentru a păstra caracterul de concert în cadru natural deschis si a ne bucura pe deplin de silueta nocturnă a Micului Trianon.

Distribuie aceasta pagina

Newsletter @ Bilete.ro

Oferte exclusive si o editie saptamanala cu cele mai noi evenimente.