Stagiune Regala - 29 Nov 2014

Acest eveniment a expirat
Sambata, 29 Noiembrie 2014, ora 19:00
Ateneul Roman, Bucuresti

Sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principele Radu al României

CAMERATA REGALA

29 noiembrie, Ateneul Roman, ora 19:00

STAGIUNEA REGALA
Dirijor: DIEGO MIGUEL URZANQUI
Solist: ELIZABETH SOMBART
PROGRAM: FR. CHOPIN – CONCERTUL NR. 1 PENTRU PIAN ȘI ORCHESTRA
L. VAN BEETHOVEN – SIMFONIA NR. 5

După succesul avut cu seria de concerte “Mari solisti, Mari dirijori”, Camerata Regala revine cu un nou proiect intitulat STAGIUNEA REGALA, ce va aduce in fata publicului interpretari de referinta si muzicieni recunoscuti in toata lumea.

Dirijorul primului concert din Stagiunea Regala este Diego Miguel-Urzanqui, un dirijor de origine spaniolă care a urmat studii de dirijat orchestra si fenomenologie muzicala cu maestrul Jordi Mora, unul dintre discipolii directi ai lui Sergiu Celibidache.

Din 1998, Diego Miguel-Urzanqui are o cariera muzicala importanta si intensa atat nationala cat si internationala dirijand in sali de concerte din Spania, Elvetia, Italia, Germania, Liban, Anglia si Statele Unite.
A dirijat Royal Philharmonic Orchestra, Orchestra Solidară Résonnance, Philharmonic Orchestra "Maestro Arroyo”, Young Symphonic Orchestra “Ciudad de Calahorra”, Symphonic Orchestra Monzon, Orquestra Simfònica Segle XXI, Orchestra de Cameră Vic, Orchestra de Cameră a Universității Pompeu Fabra din Barcelona, Sinfonietta Universitària din Barcelona sau Orquesta Sinfónica del Reino de Aragón.

In 2011, a creat OSRé, Orchestra Solidară Résonnance, a carei misiune este de a “oferi muzica clasica unde ea nu este cantata” amplificand actiunea Fundatiei Résonnance in jurul lumii.

Solista acestui concert de exceptie este pianista Elizabeth Sombart. A studiat cu Sergiu Celibidache fenomenologia muzicala la Universitatea din Mainz ceea ce i-a permis sa dezvolte Pedagogia Resonnance: fenomenologia sunetului si a gestului.
Elizabeth Sombart concerteaza in lumea intreaga invitata in sali prestigioase precum: Théâtre des Champs-Élysées din Paris, Carnegie Hall din New York, Wigmore Hall din Londres, Concertgebouw din Amsterdam, Suntory Hall din Tokyo, Victoria Hall din Genève, sala Palau à Barcelone. A colaborat cu artisti ca Augustin Dumay (vioară), Patrick Gallois (flaut), Lluis Claret (violoncel) și Akiko Nakajima (soprană). A concertat alaturi de Orchestra Natională din Lille, Orchestra Filarmonicii din Strasbourg, Orchestra Academiei Bruckner din München si Orchestra Simfonica a secolului XXI din Catalonia.
In 2006, Elizabeth Sombart a fost ridicata la rangul de Cavaler al Ordinului National de Merit pentru intreaga activitate iar in 2008 este Cavaler al Ordinului Artelor si Literelor pentru cariera sa artistica.
In paralel cu activitatea de solist, in 1998 Elizabeth Sombart creeaza in Elvetia Fundatia Resonnance care este prezenta astazi in 6 tari printre care si Romania.

Vă așteptăm la un regal artistic!
www.camerata-regala.ro

Pret/ bilet:
Categoria 1: 90 lei
Categoria 2: 80 lei
Categoria 3: 65 lei


Bilete se gasesc doar la Ateneul Roman !

Info derulare comenzi pe www.bilete.ro in ziua de 24 Ianuarie 2017 : Se pot plasa comenzi de bilete pe www.bilete.ro. Pentru comenzile de bilete plasate cu livrarea prin curier, livrarile de bilete se vor procesa dupa aceatsa data. Pentru Casieria Bilete.ro si celelalte casierii partenere Bilete.ro va rugam sa verificati programul acestora, pe site, la sectiunea "Contact".