Bilete la Concert simfonic cu vernisaj

Data si locatia

23 mai

ora 19:00

Concert simfonic cu vernisaj

Arad, Filarmonica Arad

Bilete   

de la 25,00 RON

Adauga En Garde la bilet
Si banii se intorc la tine daca nu ajungi la eveniment. Afla mai multe aici.


Joi 23 mai 204 ora 19.00
Sala Palatului Cultural

Balade, Poeme, Capricii

Concert simfonic
cu vernisaj

Artist vizual Octavian Florescu

Dirijor Hermann Szabolcs

Solist Răzvan Stoica


Program

Ernest Chausson Poème, op. 25
Carl Maria von Weber Invitație la vals, op. 65
Camille Saint-Saëns Introducere și Rondo Capriccioso, op.28
Franz Liszt Les Préludes Poem simfonic
Maurice Ravel Tzigane Rapsodie de concert pentru vioară și orchestră
Ciprian Porumbescu Balada

Expoziția va avea loc în foaierul Palatului Cultural și va putea fi vizitată în zilele de 22 și 23 mai 2024, în intervalul orar 9.00 -17.00.

Vernisajul expoziției va avea loc joi, 23 mai 2024, ora 18.30




Răzvan Stoica și vioara Stradivarius ex - Ernst, din 1729, exemplarul cu o istorie fabuloasă, în a cărui existență s-au împletit traiectoriile marilor violoniști Heinrich Wilhelm Ernst și Niccolò Paganini, vor poposi pe scena de concerte a Filarmonicii în simfonicul de joi, 23 mai 2024, la ora 19.00.
Configurăm un nou vârf de stagiune, un program în care suplețea și expresivitatea capodoperelor sunt susținute de „vocea” viorii Stradivarius, care conferă audiției atributele perfecțiunii.
„Poemul” de Ernest Chausson, „Introducere și Rondo Capriccioso” de Camille Saint Saëns, „Tzigane” de Maurice Ravel, lucrări de mare virtuozitate, dar și de cotitură pentru literatura violonistică mondială, vor scoate în evidență, alături de „Balada” de Ciprian Porumbescu, strălucirea și sublimul istoricului instrument, la această primă întâlnire cu Răzvan Stoica, tânărul muzician român, în mâinile căruia vioara Stradivarius se afla din anul 2009.
„Invitație la vals” de Carl Maria von Weber și„ Preludiile” de Franz Liszt completează tabloul sonor al serii simfonice, condusă de la pupitrul dirijoral de Hermann Szabolcs.
Nota aparte a evenimentului este amplificată de elementul vizual însoțitor, expoziția de tablouri semnate de Valentin Florescu, al cărei vernisaj va avea loc în foaierul Palatului cultural, la ora 18.30, ca preambul al concertului simfonic.

Răzvan Stoica este unul dintre cei mai apreciați tineri violoniști ai timpului nostru. A evoluat ca solist alături de dirijori și orchestre de renume mondial. Cele mai recente colaborari ale sale includ concerte cu Südwestdeutsche Philharmonie Germania, Filarmonica Slovenă, Filarmonica Olandeză, Orchestra Simfonică Sanremo, Orchestra Radio Slovenă, Orchestra Naționala Radio, Filarmonica „George Enescu” din București, precum și Orchestra Academiei Beethoven, Filarmonica Essen și Orchestra Simfonică Trondheim.
„Va deveni cel mai mare violonist al generației sale!” (Osnabrucker Zeitung) 2014
„… o stea a violonisticii europene s-a născut și se numește Răzvan Stoica”
(Los Angeles Times) 2017
Câștigător al premiului NEW TALENT Bratislava și al titlului „Cel mai bun violonist din Europa sub 28 de ani”, în anul 2013, cunoscut pentru „virtuozitatea, pasiunea și superba sa interpretare”, violonistul Răzvan Stoica și-a construit deja bazele unei cariere impresionante.
Interpretările sale carismatice au captat atenția presei și a publicului deopotrivă. Pasionat de instrumentul său încă de la o vârstă fragedă, Răzvan a fost admis la Liceul de Muzică „George Enescu” din București, unde a studiat, alături de prof. Olivia Papa, cu maeștrii Ștefan Gheorghiu și Modest Iftinchi. După absolvire, Răzvan și-a continuat studiile la Conservatorul Regal din Amsterdam (Olanda), studiind la clasa prof. Ilya Grubert, dar a participat și la cursuri de măiestrie cu violoniști precum Leonidas Kavakos, Krysztof Wegrzyn, Vadim Repin, Itzhak Perlman, Ivry Gitlis sau Pinchas Zuckerman.
Răzvan Stoica a obținut peste 24 de premii naționale și internaționale la competiții prestigioase, printre care Concursul Perosi, competițiile olimpice pentru vioară din România sau Concursul pentru duo-uri de la Bolzano.
Ulterior câștigării, în anul 2009, a Marelui Premiu al concursului „Strad Prize” (Salzburg, Austria), lui Răzvan Stoica i-a fost oferită o vioară Antonius Stradivarius 1729.
În acest moment Răzvan evoluează atât ca solist, alături de orchestre din Europa, cât și în recitalurile camerale, alături de pianista Andreea Stoica (DUO Stoica)
Începând cu anul 2010 Orchestra Kamerata Stradivarius a luat ființă din dorința violonistului de a aduce pe aceeași scenă sunetul secolului al XVII-lea, prin cele mai celebre, apreciate și valoroase viori ale lumii. Răzvan Stoica și-a propus să aducă laolaltă instrumente de valoare și vârstă apropiate viorii sale Stradivarius, dar în același timp să mențină o formulă formată din instrumentiști tineri, deschiși către noul impus de dezvoltarea tehnologică a secolului XXI.

Distribuie aceasta pagina

Newsletter @ Bilete.ro

Oferte exclusive si o editie saptamanala cu cele mai noi evenimente.